Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Γιατί η δίαιτα και η γυμναστική δεν εξασφαλίζουν πάντα λεπτό σώμα

Το αδυνάτισμα δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο τρώτε και γυμνάζεστε

Γυμνάζεστε σκληρά, προσέχετε τη διατροφή σας και παρ’ όλα αυτά δε βλέπετε αποτέλεσμα; Ενοχλητικό, σωστά; Ωστόσο, ο λόγος που δε χάνετε αυτά τα τελευταία κιλάκια μπορεί να μην έχει να κάνει με τη δίαιτά σας και τις προπονήσεις σας.

Υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που μπορεί να επηρεάζουν το βάρος σας.

  1.     Το μυαλό σας. Η πνευματική κατάσταση με την οποία προσεγγίζετε την απώλεια βάρους είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην προσπάθειά σας. Αν είστε πλήρως δεσμευμένη σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, χωρίς δικαιολογίες, έχετε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς!
  2.     Η στάση σας. Η διατήρηση μιας αισιόδοξης στάσης σχετικά με τη δίαιτα και τη γυμναστική σας, είναι απαραίτητη για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Αν μετανιώνετε τις διατροφικές σας επιλογές ή εστιάζετε στο πόσο δύσκολη είναι η προπόνησή σας, αυτόματα δυσκολεύετε την προσπάθειά σας. Αντιθέτως, αν αγαπάτε τον νέο, υγιεινό τρόπο ζωής σας, είναι πιο πιθανό να υιοθετήσετε αυτές τις συνήθειες και να πετύχετε ένα αποτέλεσμα με διάρκεια.
  3.     Η προσοχή σας. Όταν εστιάζετε την προσοχή σας στους περιορισμούς της δίαιτάς σας και βλέπετε τη γυμναστική ως τιμωρία, όλα φαίνονται δύσκολα και ακατόρθωτα. Αν όμως εστιάσετε στα θετικά οφέλη του υγιεινού σας τρόπου ζωής, θα νιώθετε ενθουσιασμό και θα έχετε ένα κίνητρο που θα σας βοηθήσει σημαντικά.
  4.     Ο αυτοέλεγχός σας. Πολλοί άνθρωποι δε διαθέτουν μεγάλη αυτοσυγκράτηση, με αποτέλεσμα όταν βλέπουν μπροστά τους τον πειρασμό, να ενδίδουν σε αυτόν. Μια βασική προϋπόθεση για να χάσετε βάρος και να καταφέρετε να το διατηρήσετε είναι να αναπτύξετε την ικανότητα να ελέγχετε τον εαυτό σας όταν έχετε μπροστά σας φαγητό.  Άλλωστε, πάντα θα βρίσκεται φαγητό γύρω σας, επομένως είναι στο χέρι σας να ρυθμίσετε την αυτοσυγκράτησή σας.
  5.     Οι ορμόνες σας. Υπάρχουν διάφορες ορμονικές ανισορροπίες που μπορούν να σαμποτάρουν την απώλεια βάρους, όπως η αντίσταση στην ινσουλίνη και το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Γι’ αυτόν τον λόγο, αν έχουν υποπέσει στην αντίληψή σας περίεργες ενδείξεις (αναιτιολόγητη αύξηση του βάρους, συνεχής κόπωση, έντονες λιγούρες) πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας, προκειμένου να υποβληθείτε στις αντίστοιχες εξετάσεις.

Πηγή: imommy.gr