Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Γιατί η Φώφη «έφαγε» τον Ανδρέα

... από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΙΝΑΛ

φωτογραφία από reader.gr

«Ξεκαθάρισμα» λογαριασμών στο Κίνημα Αλλαγής δείχνει η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.
 
Η Φώφη Γεννηματά προχώρησε στον ορισμό νέων κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, καθαιρώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο που κατείχε τη θέση τα τελευταία πεντέμισι χρόνια.

Η απόφαση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ερμηνεύεται ως μια επιθετική κίνηση από την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, αφού όπως δεν κρύβουν στελέχη προσκείμενα στην κυρία Γεννηματά, ο ίδιος λειτουργούσε ως «υποψήφιος Πρόεδρος, κάνοντας συναντήσεις και ζυμώσεις». Επισήμως πάντως η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει πως «οι αλλαγές έγιναν ώστε νέοι άνθρωποι να βγουν μπροστά για να εκφράσουν συντεταγμένα τις θέσεις της παράταξης».

Σημειώνεται πως οι εσωκομματικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής είναι προγραμματισμένες για τον φετινό Νοέμβριο και ο κ. Λοβέρδος δεν έχει διαψεύσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Αντίστοιχη πρόθεση υπάρχει και από την πλευρά του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ η Φώφη Γεννηματά έχει σαφώς τοποθετηθεί με συνέντευξή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, λέγοντας πως η ίδια θα θέσει ξανά υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.

Κατά πληροφορίες από τη Χαριλάου Τρικούπη υπήρξε ολιγόλεπτη συνάντηση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τον κ. Λοβέρδο σήμερα στα γραφεία του κόμματος, όπου η κ. Γεννηματά έκανε γνωστή την πρόθεσή της στον μέχρι πρότινος Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο.

Σε δήλωσή του αμέσως μετά την αντικατάστασή του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε τα εξής: «Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φώφης Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη».

Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης».

Πηγή: reader.gr