Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Για ταξινόμηση… 25 μέρες το ασθενοφόρο

Στα πέριξ

 

*Ως… υψηλή προσωπικότητα υποδέχτηκαν το «υπερσύγχρονο» ασθενοφόρο πριν είκοσι πέντε μέρες ο βουλευτής που… κατόπιν ενεργειών του παραχωρήθηκε, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, όπου υπάγεται το κέντρο υγείας που πρόκειται να λειτουργήσει αφού πρόκειται για …επίτευγμα και ο εκπρόσωπος της Υγειονομικής Περιφέρειας…

*Δόθηκε πανηγυρικό κλίμα στην υποδοχή στο Ηράκλειο και μόνο… μουσικοχορευτική εκδήλωση με μαντινάδες και ρακές δεν στήθηκε! Παρά το γεγονός ότι το ασθενοφόρο και ηλικίας και με πολλά προβλήματα, αγκομαχούσε σε κάθε περιστατικό, είχε μείνει άπειρες φορές στο παρελθόν στο δρόμο σε διακομιδή, το υπουργείο αν και ενήμερο, δεν… ίδρωσε το αφτί του! Μόνο ο δήμαρχος της περιοχής, κατά πληροφορίες, εκφράζοντας το αίσθημα των δημοτών του διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε την αντικατάσταση του…

*Και αφού το παλαιό και ανήμπορο δεν αντικαθιστούνταν, παρενέβη… δυναμικά ο τοπικός βουλευτής της Ν.Δ. και το αίτημα ετών ικανοποιήθηκε. Και για να επιβραβευτούν ο βουλευτής και η κυβέρνησή του, φρόντισαν η παράδοση να γίνει με… θόρυβο λίγες μέρες πριν φτάσουν οι πολίτες στις κάλπες και για σκόπιμους λόγους!

*Το νέο και με αντοχές ασθενοφόρο από τότε, είναι αδύνατο να φτάσει στο κέντρο υγείας Σπηλίου που ανήκει, γιατί 25 μέρες στη διεύθυνση Συγκοινωνιών Ηρακλείου… ταξινομείται και άδεια κυκλοφορίας δεν λαμβάνει. Και είμαστε κοντά στις επαναληπτικές εκλογές. Αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία, αποδυναμώνονται και τα κέντρα υγείας του νομού, μένουν και για προφανείς λόγους και χωρίς ασθενοφόρα…

*Ο πιο άθλιος θάνατος ήλθε για μια 63 χρονών γυναίκα στην Κω που ελλείψει ασθενοφόρου πέθανε στην καρότσα ενός φορτηγού ενώ μεταφέρονταν στο νοσοκομείο…

*Πριν ένα χρόνο ο Μητσοτάκης στην Κω είχε μιλήσει για ανέγερση νοσοκομείου, για κάλυψη κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά προχώρησε και πιο μακριά και μίλησε και για ιατρικό τουρισμό!

*Η ζωή και ο θάνατος, παρατηρούν στο νησί, είναι πιο φθηνά από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία! Θα ήταν προτιμότερο οι ασθενείς να μετακινούνται σε νοσοκομεία της γειτονικής Τουρκίας να θεραπεύονται. Τέτοιος εξευτελισμός!

*Σε αυτή την τραγική κατάσταση έχουν αφεθεί τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Το ΕΣΥ οδηγείται σε κατάρρευση και οι Έλληνες γιατροί ξενιτεύονται και δεν γυρίζουν. Οι συνθήκες εργασίας και αμοιβών στις χώρες που εγκαταστάθηκαν είναι με τη χώρα τους η μέρα με τη νύχτα!

*Οι πολιτικές λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, δυστυχώς, εξακολουθούν να εφαρμόζονται και σήμερα

*Οδηγούν την Δημόσια Υγεία και Περίθαλψη στην ευτέλεια ώστε να την παραδώσουν στα ιδιωτικά συμφέροντα. Γιατί εξ αρχής στο πρόγραμμα της κυβέρνησης του Μητσοτάκη ήταν να περάσουν στα χέρια ιδιωτών Υγεία, Παιδεία, πολιτισμός.

*Υποψήφιος στο Ρέθυμνο, ανακοίνωσε ο ίδιος, θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Η επιλογή του στοχεύει την επιστροφή του πρώην βουλευτή και υπεύθυνου του τομέα Υγείας του Συ.Ριζ.Α. Ανδρέα Ξανθού. «Θέλει να γυρίσει το αποτέλεσμα», είπαν…

*Ο Ξανθός ανήκει στην αντιπολίτευση του Τσίπρα στο εσωτερικό και πρόσφατα μίλησε για ταμπού της ηγεσίας. Ο Δουλουμπέκης ασφαλώς και έκανε πίσω στη λίστα των υποψηφίων και παραχώρησε τη θέση του στον πρόεδρο του κόμματος.

*Μέχρι να αποκτήσει αυτοδυναμία και να έχει ισχύ αυτοκράτορα θα στέλνει τον κόσμο στην κάλπη ο Μητσοτάκης. Θέλει να ελέγχει τους αρμούς της εξουσίας, τις ανεξάρτητες Αρχές και τους κρατικούς μηχανισμούς. Και φυσικά τα μέσα ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους.

*Απέκλεισε για μια ακόμα φορά το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, αν χρειαστεί, με τη Ν.Δ. ο Ανδρουλάκης. Ο Λοβέρδος θα το συζητούσε με… ενθουσιασμό!

*Δεν ξέχασαν τα έργα του Καστανίδη με την αφαίρεση της έδρας. Το 2015 συνεργάστηκε με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και μετά ίδρυσε κόμμα με την Λούκα Κατσέλη.

*Ο Μητσοτάκης δεν δέχεται πλέον φιλιά στις περιοδείες του, του το απαγόρευσε η Μαρέβα! Ούτε τσικουδιές πίνει για να μην γίνει ντίρλα!

*Παιδί του Πα.Σο.Κ. και του εκσυγχρονισμού ήταν ο Σκέρτσος, εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. έως τις εκλογές. Είπε ότι τα χρόνια εκείνα το Πα.Σο.Κ. «από ένα σημείο και μετά σταμάτησε να υπηρετεί το διακύβευμα του εκσυγχρονισμού».

*Παρουσιάζεται πρόοδος ακόμα και στα αγροτικά με τα φιμέ τζάμια που οι οδηγοί τους σταματάνε στις διαβάσεις πεζών για να περάσουν οι πεζοί ντόπιοι και ξένοι.

*Φτάνουν στα άκρα κάποιες φορές ενδοοικογενειακά γεγονότα και από τις φραστικές επιθέσεις φτάνουν στα μαχαιρώματα.

*Από την υπεραισιοδοξία των ξενοδόχων της Κρήτης για την τρέχουσα τουριστική περίοδο φτάσαμε στις εκπτώσεις και στις προσφορές για να γεμίσουν τα ξενοδοχεία τους. Οι ξένοι μελετάνε τα πάντα.

*Δεν τα πάνε καλά με την κτηματογράφηση οι πολίτες του Ηρακλείου, του Μαλεβυζίου και της Χερσονήσου και μόλις το 27% ιδιοκτητών δήλωσαν τα ακίνητά τους.

*Κάποτε στα χρόνια της αλληλεγγύης των πολιτών οι κάτοικοι ενός χωριού έχτιζε το σπίτι χωριανού. Σήμερα οι μισοί καλούν την Πολεοδομία και οι άλλοι μισοί την Αστυνομία.

*Μπόρης: Οι ανθοδέσμες του Κούλη προσφέρονται στην Μαρέβα!