Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Για τη δασκάλα μου...

Η Μαρία Σοφία ζει στη μνήμη και των ψυχή όλων των μαθητών της, αλλά και όσων είχαν την τύχη να αντικρύσουν από κοντά το πλατύ της χαμόγελο.

δασκάλα μαρία σοφία μαθιουδάκη

Εκείνη ζωγράφισα για πρώτη φορά σε ένα κομμάτι λευκό χαρτί, για να την ευχαριστήσω για τη ζεστή αγκαλιά που μου άνοιξε, από την πρώτη μου κιόλας ημέρα στο δημοτικό σχολείο. Ήταν Σεπτέμβριος του 1989 στην αυλή του "Κοραή"...

Ως και σήμερα, στην ανάμνησή της, μια ζεστασιά με πλημμυρίζει. Γιατί η Μαρία Σοφία δεν ήταν μόνο η δασκάλα που μας έμαθε την αλφαβήτα και τους αριθμούς. Ήταν μία καλοσυνάτη, χαμογελαστή κοπέλα που με το πλατύ της χαμόγελο μας καλωσόρισε στο σχολείο και τον απέραντο κόσμο της γνώσης.

Η Μαρία Σοφία έφυγε γρήγορα και πρόωρα, όμως η αύρα της υπάρχει ανάμεσά μας. Όσοι υπήρξαμε μαθητές της κουβαλάμε μέσα μας κάτι από εκείνη...

Στη μνήμη της Μαρίας Σοφίας Μαθιουδάκη πραγματοποιείται εκδήλωση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στις 19.30. Εκεί θα έρθουμε σε επαφή με την καλλιτεχνική ψυχή της Μαρίας Σοφίας, θα μοιραστούμε τις αναμνήσεις μας και θα προσευχηθούμε να είναι χαμογελαστή κι εκεί ψηλά, όπου βρίσκεται...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Ανάγνωση χαιρετισμού του Γιάννη Πυργιωτάκη, π. Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, Υπεύθυνου Διδακτορικών Σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

• Ιχνηλασία στο μονοπάτι της ζωής της Μαρίας - Σοφίας Μαθιουδάκη και παρουσίαση της ποιητικής της σύνθεσης “ωδή στον έρωτα” από τους:

Αλέξη Καλοκαιρινό, Πρόεδρο της Ε.Κ.Ι.Μ., αν. καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Γιώργο Παπαστεφάνου, παραγωγό τηλεοπτικών & ραδιοφωνικών εκπομπών

Χρήστο Κωνσταντουδάκη, Εκπαιδευτικό

• Απαγγελία ποιητικών αποσπασμάτων από την ηθοποιό Σοφία Δερμιτζάκη.

• Η Κρητική Συμφωνική Ορχήστρα νέων με τις μελωδίες της, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Aντωνακάκη, θα επιχειρήσει μια μουσική μέθεξη με την καλλιτεχνική ψυχή της Μαρίας - Σοφίας.

Συντονίζει η φιλόλογος Μαργαρίτα Βέργου.

Κ.Π.