Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Για το ακίνητό του θα φτάσουν στα Δικαστήρια!

Στα πέριξ
 
*Μέγιστο πρόβλημα στην Κρήτη, κυρίως στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο, η άρνηση των ιδιοκτητών γης να δηλώσουν και να κατοχυρώσουν τα ακίνητά τους στο Κτηματολόγιο…
 
*Η παράταση στην… παράταση μάλλον επιτείνει το πρόβλημα παρά θα φέρει τους ιδιοκτήτες στα γραφεία για την δήλωσή τους!
 
*Και εάν δεν προσέλθουν τελικά, τα κτήματα θα περιέλθουν, ως αγνώστου ιδιοκτήτη, στο Δημόσιο. Και άντε μετά  τις ιδιοκτησίες σου να τις επανακτήσεις με δικαστικές αποφάσεις!
 
*Και αν το θέμα τραβήξει ως τις εκλογές σε ένα χρόνο, οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. θα πιέσουν μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν σταυρούς, ιδιαίτερα εκείνοι που θα είναι ξανά υποψήφιοι και ενδέχεται να μην επανεκλεγούν. Λες;
 
*Άλλο πελώριο θέμα οι δασικοί χάρτες στην Κρήτη. Όλες οι εκτάσεις που κάποτε καλλιεργούνταν και έθρεφαν γενιές και γενιές έχουν χαρακτηριστεί σήμερα δασικές. Τα χωριά άδειασαν και κάποια δεν κατοικούνται ή είναι ζωντανά από λίγους, πολύ λίγους!
 
*Έκανε πάλι την έκπληξη ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης και αν και κεντροδεξιός, όπως δηλώνει, πήγε στην κάλπη των εσωκομματικών εκλογών του Συ.Ριζ.Α. και ψήφισε τον Αλέξη. Κάποιοι, είπαν, πως είναι… κρυφοτσιπρικός αλλά εγώ δεν νομίζω!
 
*Ψήφισε, λοιπόν, τον Τσίπρα γιατί τους συνδέει από χρόνια, ως δήμαρχος, φιλία, δεν του χάλασε και χατίρι στην κατασκευή έργων και ύστερα, κατά πληροφορίες, θα τον… χρήσει αγιοβασιλιώτη επειδή δεν αλλάζει οικογενειακώς, εκ παραδόσεως, την παραλία του Ροδάκινου για τις διακοπές του…
 
*Διερωτήθηκαν πολλοί μήπως η κίνησή του αυτή είναι… προάγγελος πως θα κινηθεί στις επόμενες εκλογές! Αλλά όσοι ξέρουν, κρίνουν ότι μένει αμετακίνητος στον χώρο της Δεξιάς και στον βουλευτή του. Δηλαδή Τσιπρικός μεν αλλά στη… συντηρητική παράταξη…
 
*Έχει ο Συ.Ριζ.Α. συντηρητικούς; Πού ξέρεις!
 
*Σάρωσε ο Πολάκης στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στον Συ.Ριζ.Α. στην Κρήτη. Από όπου περνά ο προεδρικός Σφακιανός παρασέρνει ότι βρίσκει μπροστά του! Στην κορυφή και ο Ξανθός, υπουργός και αναπληρωτής υπουργός  αντίστοιχα στην κυβέρνηση του Τσίπρα.
 
*Η συμμετοχή των πολιτών στις πρόσφατες διαδικασίες ήταν τεράστια και ανέλπιστη και οι εγγραφές τους έφτασαν στις 172 χιλιάδες, αριθμός ρεκόρ…
 
*Κυριάρχησαν οι προεδρικοί Συ.Ριζ.έοι  και η Ομπρέλα έμεινε εκτός πρώτης δεκάδας. Υποχωρούν προβεβλημένα στελέχη.
 
*Και άλλος Πα.Σο.Κος, βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Μανώλης Παπαστεφανάκης ψήφισε Συ.Ριζ.Α.
 
*Έβαλαν πλάτη και τα κορμιά τους αλυσίδα οι άνθρωποι στον Πλακιά και δεν θα καταστραφούν οι ομορφιές του Παλίγκρεμου. Δεν θα περάσει η επένδυση ανέγερσης ξενοδοχείου για την ευημερία των κερδοσκόπων!
 
*Σε αυτούς που αντιστέκονται στα σχέδια είναι και ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης. Πού, η αλήθεια είναι, μπαίνει μπροστά με τους δημότες του…
 
*Και μαζί τους και πολλοί τουρίστες που έρχονται και ξανάρχονται στην περιοχή και εντυπωσιάζονται από τον τόπο. Και όταν ξεσηκώνονται οι επισκέπτες πως θα πρέπει να αντιδράσουν οι ντόπιοι;
 
*Την κοπάνησε από την παράταξη του δημάρχου Αμαρίου μετά την παύση των καθηκόντων του εντεταλμένου συμβούλου ο δημοτικός σύμβουλος Μενέλαος Φραγκιουδάκης…
 
*Ακούγεται ότι ετοιμάζεται να φύγει και άλλος που δεν συμφωνεί με τον τρόπο που χειρίζεται και αποφασίζει ο δήμαρχος. Ως τις εκλογές υπάρχει δρόμος ακόμη αφού θα επαναδιεκδικήσει  και άλλη θητεία στον δήμο.
 
*Υποστηρίζει ο Φραγκιουδάκης ότι ήταν αναιτιολόγητη η απόφαση του δημάρχου και η άποψη του διατυπώνεται ότι «οι φιλοδοξίες και οι στόχοι του καθενός είναι απολύτως σεβαστές…»
 
*Άντε να δούμε να φεύγουν από το ερείπιο της «Σωχώρας» του Ρεθύμνου οι αστυνομικοί που υπηρετούν στις υπηρεσίες της Αστυνομίας. Το κτίριο, πολλών χρόνων, μάλλον είναι… μνημείο ακατάλληλο και ανθυγιεινό…
 
*Όταν θα μετεστεγαστούν θα πρέπει να γίνουν χοροί και να παίξουν… μπαλοτές! Καμιά κυβέρνηση δεν μπόρεσε όλα τα προηγούμενα  χρόνια να τους μετακινήσει σε σύγχρονο και άνετο μέγαρο, όπως στους άλλους νομούς!
 
*Κάποιοι υπουργοί της Ν.Δ. νομίζουν ότι κερδίζουν με αγωγές σε συνδικαλιστικούς φορείς στην εκπαίδευση. Υπουργοί των… αγωγών, δυστυχώς!
 
*Γύρισε με αέρα και πόντους από τον Λευκό Οίκο ο πρωθυπουργός και άρχισαν πάλι οι συζητήσεις για ανασχηματισμό για να «φρεσκάρει» την κυβέρνηση ο Μητσοτάκης…
 
*Με την κυβέρνηση που θα σχηματίσει, φαίνεται, θα πάει στις εκλογές τον Απρίλιο ή τον Μάιο του 2023!
 
*Νέα αιχμηρή δήλωση του Γιώργου Κύρτσου κατά του πρωθυπουργού για οικογενειακή συνοδεία στην Αμερική και γράφει σε ανάρτησή του ότι «θεωρεί ότι πρωταγωνιστεί στο σήριαλ «Δυναστεία», ρεκόρ οικογενειοκρατίας και προβολή τους και αρρωστημένη κατάσταση…»
 
*Δεν μας αφήνει η ακρίβεια και στην Κρήτη η τιμή της βενζίνης είναι στα ύψη και «πετάει» από μέρα σε μέρα!
 
*Νέες αυξήσεις αναμένονται ως το τέλος της βδομάδας. Βαδίζουμε ολοταχώς ως τα 3 ευρώ, δεν θα είναι έκπληξη να το δούμε και αυτό και ύστερα θα κυκλοφορούν οι ολίγοι ή πολλοί με ποδήλατα!
 
*Και οι τιμές του ψωμιού «καίνε»
 
*Προσέχουν καταναλωτές ρεύματος τους ανθρώπους τους που έχουν προβλήματα με τη καρδιά τους, να μην ανοίξουν τους λογαριασμούς. Ή θα μείνουν από ανακοπή ή θα… «καούν».
 
*Κι όμως, στα συνεργεία δίδονται καθημερινά εκατοντάδες εντολές για διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος…
 
*Στις περισσότερες των περιπτώσεων η σύνταξη δεν αρκεί για να εξοφληθεί ο λογαριασμός!
 
*Πώς αισθάνονταν  Παπανδρέου και Βενιζέλος ο ένας απέναντι στον άλλο στο τραπέζι της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά; Συμφώνησαν και οι δυο, πάντως, ότι ο Ανδρουλάκης συμβολίζει την αλλαγή γενιάς στο Πα.Σο.Κ.
 
*Είναι μεγάλος ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στα αξιοθέατα της Κρήτης. Στα ξενοδοχεία,και περισσότερο στις μεγάλες μονάδες, μεγάλο πρόβλημα παραμένει η εξεύρεση εργαζομένων σε όλα τα πόστα να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν…
 
*Είναι χιλιάδες στην Κρήτη τα χέρια των ειδικευμένων ξενοδοχοϋπαλλήλων που λείπουν. Οι εργαζόμενοι αρνούνται να είναι είλωτες, όπως άλλες χρονιές που εξαντλούνταν αλλά δεν αμείβονταν και η συμπεριφορά των εργοδοτών αντιστοιχούσε προς εργάτες του μεσαίωνα!
 
*Έως πού θα φτάσουν οι αυτοχειρίες στην Κρήτη; Αυξημένα τα ποσοστά των αυτοχειριών  τον Μάιο σε αντιστοιχία άλλων χρόνων. Πάντα το φαινόμενο είναι σε έξαρση στον Μάιο.
 
*Η Προφορική Ιστορία είναι επιστήμη και ωφελεί πολλαπλώς. Αν δεν αφηγηθείς τη ζωή σου, όπως είπε ο Δημήτρης  Παπαχρήστος, ο γνωστός εκφωνητής του ραδιοφωνικού σταθμού του Πολυτεχνείου, είναι σαν να μην την έζησες!
 
*Είχε τεράστιο ενδιαφέρον το 5ο Διεθνές Συνέδριο Προφορικής Ιστορίας που έγινε από 13-15 Μαΐου στην Πανεπιστημιούπολη στου Γάλου Ρεθύμνου με τη συμμετοχή 150 ατόμων.
 
*Μπόρης: Πέφτουν μπαλκόνια από παλιά σπίτια στο Ηράκλειο και κάποιοι, τυχεροί, τη γλίτωσαν παρά… τρίχα!