Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Γραβάνης: Πάρα πολύ δύσκολοι οι επόμενοι μήνες

Πάρα πολύ πιθανόν 10.000 κρούσματα ως το τέλος του μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του καθηγητή Φαρμακολογίας

Για πάρα πολύ δύσκολους επόμενους μήνες, προειδοποιεί ο Αχιλλέας Γραβάνης, Καθηγητής Φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε σχέση με την ανάπτυξη και διασπορά του ιού στη χώρα μας, κατεξοχήν για τους ανεμβολίαστους και έως 7% για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Όπως είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/, στην εκπομπή “Το GPS της επικαιρότητας” και τον Θάνο Σιαφάκα, μέσα στο επόμενο 10ήμερο και 20ήμερο θα έχουμε μέχρι και 10.000 κρούσματα και κυρίως βαριές νοσηλείες και απώλειες συνανθρώπων μας, με επιπτώσεις όχι μόνο στη λειτουργία της κοινωνίας αλλά και στην οικονομία.

Σε σχέση με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, τόνισε ότι χρειάζεται πολύ αυστηρή επιτήρηση, δεδομένου ότι το παρελθόν έχει δείξει ότι τα συστήματα επιτήρησης χαλαρώνουν και τελικά ο ιός ξεφεύγει πάλι.
Έχουμε, πρόσθεσε, ένα τεράστιο όπλο, το εμβόλιο, ασφαλές και αποτελεσματικό με βάση τη γνώση από τα 7 δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί σε 2,9 δισεκατομμύρια ανθρώπους διεθνώς και έθεσε το ηθικό ερώτημα αν οι ανεμβολίαστοι έχουν δικαίωμα να στερούν τη νοσηλεία ασθενών με άλλα νοσήματα που ενδέχεται να μην μπορούν να νοσηλευτούν από την επιβάρυνση των δομών υγείας.