Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Δίνουν ελπίδα τα μονοκλωνικά αντισώματα

Στα πέριξ

*Θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία του κορωναϊού τα μονοκλωνικά αντισώματα που θα χορηγούνται από αύριο Παρασκευή σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στη χώρα μας; Ίσως…

*Ή εννέα ή έντεκα χιλιάδες κρούσματα αρχές Δεκεμβρίου στην επικράτεια, προέβλεψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης. Για τις γιορτές έκανε την πρόβλεψη ότι θα κινηθούν μεταξύ πέντε και έξι χιλιάδων.

*Δεν πέφτει έξω στις προβλέψεις του και είναι στο… μάτι των «Μαχητών του Χριστού»…

*Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι ανεμβολίαστοι. Δεν τους αφήνουν να ανασάνουν!

*Και ο φίλος ο μηχανικός στο Ηράκλειο «έφαγε» πόρτα, όπου κι αν πήγε για τις δουλειές του, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί. Και αφού οι δουλειές πήγαιναν πίσω αναγκάστηκε  να εμβολιαστεί. Για να μπορεί βρε αδερφέ να πίνει κι ένα καφέ σε ένα καφενείο με τους φίλους του χωρίς τον κίνδυνο να… αποβληθεί…

*Προσοχή εσείς που επιμένετε να ψάχνετε την τύχη σας στα πρακτορεία Προ-Πο! Για την είσοδό σας να έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα. Αλλιώς και υψηλό πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας του πρακτορείου και πρόστιμο και εσείς…

*Αν συμβεί, τότε θα πάρετε πρόστιμο.

*Έχετε δει ποτέ στα χρόνια σας τέτοιο σκανάρισμα στα πιστοποιητικά εμβολιασμού; Ούτε που τα ξέρατε!

*Έχει «καταπιεί» ένα ολόκληρο χωριό στην Κρήτη ο κορωναϊός από τότε που χτύπησε και την πόρτα της. Είπε μια γριά Κρητικοπούλα ότι το σχέδιο είναι να μειώσουν τον πληθυσμό, γιατί γίναμε πολλοί, και να δίδουν οι χώρες λιγότερες συντάξεις…

*Σχέδια του σατανά φωνάζουν παπάδες και θρησκόληπτοι και βγαίνουν στις πλατείες με πλακάτ και σημαίες! Άλλοι πάλι, μεταξύ αυτών γιατροί και δικηγόροι, διαλαλούν μια άλλη φιλοσοφία.

*Μείωση κατά 80% των χειρουργείων στα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν το νέο… ορμητικό κύμα του ιού. Γκάγκα ή γκαγκά;

*Παρατήρηση πολίτη που διαπίστωσε τον τελευταίο καιρό να κάθονται λίγο απομακρυσμένα Κουράκης με Μαρινάκη. Περίεργη αυτή η απόσταση! Φταίει ο κορωναϊός ή ο συγκρητισμός; Ποιο από τα δυο;

*Ακούγεται και δεν διαψεύστηκε ότι έχει προηγηθεί σοβαρό επεισόδιο ανάμεσά τους και φυσικά ο δήμαρχος Ρεθύμνου, αν και δικηγόρος, πείστηκε για τις αγαθές προθέσεις του κ. Κουράκη στην ίση διανομή της προεδρίας της ΠΕΔ Κρήτης. Και συμφώνησε…

*Όταν όμως αντιλήφθηκε ότι δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα σήκωσε μαντήλι!

*Και όπως είναι αναμενόμενο ο μελλοντικός αντιπεριφερειάρχης , όπως σχεδίαζαν, αποχώρησε από το σχήμα. Και ο δήμαρχος, κατά τα φαινόμενα, θα είναι και πάλι υποψήφιος για τον ίδιο δήμο που θεωρεί σίγουρη την επανεκλογή του. Με το καλό!

*Στον γειτονικό νομό, πάντως, ο πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου, Βαγγέλης Μουνδριανάκης, δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, οπότε και σίγουρος για να επανεκλεγεί. Για να αποχωρήσει και από υποψήφιος κάποιος σοβαρός λόγος θα προέκυψε. Μπορεί, όμως, και να κουράστηκε τόσα χρόνια πρόεδρος. Τον έλεγαν, πάντως, οι πολλοί «πρόεδρο των προέδρων» και του έμεινε…

*Ήταν καιρός, αντιλαμβάνομαι, ότι του έχει λείψει η μάχιμη δικηγορία που ασκούσε επί τόσα χρόνια και να χαρεί και τα εγγονάκια του!

*Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση των  ανασχηματισμών, των αναδομήσεων και των αναδιαρθρώσεων. Τον Ιανουάριο θα γίνει και κυβέρνηση των συμπληρώσεων αφού κάποιοι θα κληθούν να καλύψουν τις θέσεις των υφυπουργών που θα αποχωρήσουν για να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

*Δεν μετανοούν για τις ακροδεξιές τους τάσεις ορισμένοι εκλεγμένοι στη Βουλή, πρώην δημοσιογράφοι. Μόνο, που εν ενεργεία στα μέσα, έδειχναν προοδευτικές αντιλήψεις.

*Μαζί με τον Ανδρουλάκη και βετεράνοι πολιτικοί του Πα.Σο.Κ. πρώην υπουργοί και βουλευτές από την Κρήτη. Είναι κατανοητό ότι τον ενισχύουν στην τελική ευθεία!

*Και ο Λοβέρδος δεν μένει με… δεμένα τα χέρια και επιστράτευσε τους εκατό καθηγητές Πανεπιστημίου στον αγώνα του. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Θανάσης Γιαννόπουλος, ιστορικό στέλεχος της Ν.Δ., πρώην υπουργός και βουλευτής. Κάτι λέει αυτό στην πιθανή συγκυβέρνηση, άλλωστε είναι… αρκετά γνωστοί από τα μνημόνια.

*Μη αναστρέψιμη η επιβαρυμένη κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Σεβασμιώτατου Ειρηναίου Αθανασιάδη. Έχει και πολλά χρόνια, κατάληξαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί που τον εξέτασαν για να προχωρήσει η διαδικασία της αντικατάστασής τους…

*Στους επικρατέστερους, που υποστηρίζεται και από κορυφαίους παράγοντες της Κρήτης,  για την θέση του νέου Αρχιεπισκόπου, είναι ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος. Λέγεται, ότι σύντομα θα παίξουν χαρμόσυνα οι καμπάνες.

*Έτυχαν εξαιρετικής φιλοξενίας οι εβδομήντα μετανάστες  στην Παλαιόχωρα Χανίων. Μέχρι και πιλάφι με βραστό, σαν να ήταν καλεσμένοι σε γάμου ή βάφτιση, τους πρόσφεραν!

*Αργούν πολύ στους εμβολιασμούς, αργούν και στην κατάθεση των ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων στο Κτηματολόγιο, κάτοικοι από ορεινούς δήμους του Ρεθύμνου. Όλα στο παρά πέντε ή στο και πέντε!

*Και μια και ο λόγος στο Ρέθυμνο, ρώτησαν παλαιό έμπορο της πόλης εάν συμμετέχει η επιχείρησή του στο Black Friday και απάντησε ότι δεν είναι… αμερικανάκι. Ωραίος!

*Από την ύπαρξη των οικισμών Γουλεδιανά και Όρος, στον Βρύσινα Ρεθύμνου, και μέχρι σήμερα οι άνθρωποι ζούσαν σε συνθήκες μεσαίωνα στις συνθήκες υγιεινής! Επιτέλους αποκτούν δίκτυο αποχέτευσης και πανηγυρίζουν!

*Πριν, άκουσον, άκουσον, τα λύματα κατέληγαν  σε μετακινούμενα μικρά βυτία μέσα στο σπίτι. Ευτυχώς, μετά από χρόνια το αίτημά τους εισακούστηκε.

*Μπόρης: Στολίζουν μαγαζιά και πλατείες στις πόλεις μήπως και διώξουν τον κορωναϊό. Αλλά μπα…