Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Διαγωνισμός μαντινάδας με θέμα την αιμοδοσία

Ως τις 10 Μαρτίου οι συμμετοχές

μαντινάδες κρήτη διαγωνισμός αιμοδοσία

Πανελλήνιο διαγωνισμός Κρητικής μαντινάδας με θέμα «ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ - ΔΩΡΗΤΕΣ ΖΩΗΣ» προκηρύσσουν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και ο Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων.

Είναι γνωστό ότι οι εθελοντές αιμοδότες προσφέρουν το αίμα τους συνήθως σε άγνωστους συνανθρώπους, που το έχουν ανάγκη, είτε λόγω εργατικού, τροχαίου ή άλλου ατυχήματος, στα παιδιά με μεσογειακή αναιμία, σε χειρουργικές επεμβάσεις κ.τ.λ.

Ο διαγωνισμός γίνεται με αφορμή το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών , που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 22-23-24 Μαρτίου 2013.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Δικαίωμα συμμετοχής, έχουν όλοι οι Κρητικοί, ανεξαρτήτου διαμονής.
2. Ο κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα συμμετοχής από μία έως πέντε μαντινάδες, πρωτότυπες, αδημοσίευτες, σχετικές με το θέμα.
3. Οι μαντινάδες, δακτυλογραφημένες και υπογεγραμμένες μόνο με ψευδώνυμο, θα σταλούν σε έξι αντίτυπα, έως 10 Μαρτίου 2013, στη διεύθυνση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ Ν. ΧΑΝΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Τ.Κ 73 300 - ΧΑΝΙΑ

(Για το διαγωνισμό μαντινάδας με θέμα την αιμοδοσία).
ΥΠ' ΟΨΙΝ κου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΤΕΡΑΚΗ

4. Μέσα στο φάκελο αποστολής θα εσωκλείεται μικρότερος φάκελος με τα στοιχεία του στιχουργού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας).

Θα δοθούν τρία βραβεία, τρεις έπαινοι και τρεις εύφημες μνείες στους εννέα πρώτους διακριθέντες, σύμφωνα με την σειρά της βαθμολογίας τους.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής. Οι τριάντα καλύτερες μαντινάδες θα αναρτηθούν στο χώρο του Συνεδρίου (Μεγάλο Αρσενάλι - Ενετικό Λιμάνι Χανίων), στις 22 Μαρτίου 2013.

Τα εννέα βραβεία που θα δοθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα συνοδεύονται με βιβλία ως έπαθλα.

Επίσης οι τριάντα καλύτερες μαντινάδες θα τυπωθούν με το όνομα του μαντιναδολόγου και θα δοθούν στους 140 συνέδρους, ως αναμνηστικά.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από λογοτέχνες - στιχουργούς - φιλόλογους, μέλη του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφοριακό υλικό, από το διαδίκτυο και από τις σελίδες της ΠΟΣΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία, Συλλόγων, Εθελοντών Αιμοδοτών), της ΠΕΝΕΑ (Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών), του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» και της Παγκόσμιας Οργάνωσης Εθελοντών Αιμοδοτών.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
6974937983 & 6932124264