Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Από την Περιφέρεια Κρήτης

Η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (ρύζι, ζυμαρικά, παξιμάδι, γάλα εβαπορέ, ελαιόλαδο, φακές και φασόλια) και ειδών βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμα, σαμπουάν, σερβιέτες, υγρό πιάτων, χλωρίνη παχύρευστη, καθαριστικό υγρό γενικής χρήσης και απορρυπαντικό για πλύσιμο ρούχων) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 12-12-2022 και ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 15/12/2022.

Σημειώνεται ότι η διανομή αυτή είναι η πρώτη μετά τη διακοπή του Επισιτιστικού Προγράμματος έπειτα από την επίλυση της δικαστικής διαμάχης των προμηθευτών. Η διανομή προς τους ωφελούμενους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
    • Τη Δευτέρα 12/12/2022 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των  ΠΕ Χανίων,  ΠΕ Ρεθύμνου, ΠΕ Ηρακλείου, ΠΕ Λασιθίου καθώς και οι ωφελούμενοι του Δήμου Ηρακλείου για την διανομή της 12/12/2022.
    • Την Τρίτη 13/12/2022 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των σημείων του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με τις ποσότητες  που έχουν ζητηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.
    • Την Τετάρτη 14/12/2022 θα παραλάβουν οι ωφελούμενοι των σημείων του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με τις ποσότητες  που έχουν ζητηθεί από την αρμόδια υπηρεσία  του Δήμου Ηρακλείου.
    • Την Πέμπτη 15/12/2022 θα παραλάβουν οι λοιποί  ωφελούμενοι των σημείων του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με τις ποσότητες  που έχουν ζητηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.
Για όλους τους Συμπράττοντες Φορείς η  διανομή θα ολοκληρωθεί στις 15/12/2022

  Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελουμένους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.
   Όλα τα προϊόντα που θα διατεθούν έχουν ελεγχθεί μακροσκοπικά από τις Αρμόδιες Επιτροπές Παραλαβής  καθώς και από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες (ΔΑΟΚ, Δ/ΝΣΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ).
    Κατά τη διαδικασία της διανομής ενημερώνουμε τους ωφελούμενους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού (covid-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.