Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Δυσεύρετοι οι ρευματολόγοι σε δημόσιες δομές

Κ.Κουτσογιάννη: Από τους 350 ρευματολόγους σε όλη τη χώρα, μόλις το 10% εργάζεται σε δημόσιες δομές

ρευματολόγος αρθρίτιδα κουτσογιάννης εκδηλώσεις
Δεν είναι μόνο λόγω των ρευματικών νοσημάτων που αντιμετωπίζουν, δύσκολή η καθημερινότητα για τους ρευματοπαθείς, αλλά και εξαιτίας της δυσκολίας στην πρόσβαση σε ρευματολόγο σε δημόσια δομή Υγείας. "Είναι λίγοι οι ρευματολόγοι σε δημόσιες δομές" - είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 η πρόεδρος του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, Κατερίνα Κουτσογιάννη, εξηγώντας ότι σε όλη τη ώρα υπάρχουν 350 ρευματολόγοι, εκ των οποίων μόλις το 10% απασχολείται σε δημόσιες δομές.
 
Η ρευματολογική κλινική στο Ηράκλειο, πάντως, παρέχει εξαιρετικές υπηρεσίες, σύμφωνα με την κ.Κουτσογιάννη, ενώ σε εξέλιξη είναι προσπάθειες και για τα Χανιά, όπου ήδη έχει επιτευχθεί να γίνονται εγχύσεις στο νοσοκομείο και να μη χρειάζεται οι ασθενείς να μετακινούνται στο Ηράκλειο για αυτό το μέρος της θεραπευτικής αγωγής τους.

Δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Αρθρίτιδας

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου μέλη και εθελοντές του Συλλόγου μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα στα Νοσοκομεία Χανίων, Ρεθύμνου και Αγ. Νικολάου. Στο Ηράκλειο στήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας ένα μεγάλο περίπτερο όπου εκτίθεντο οι πίνακες της έκθεσης «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι...». 

Διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα και θα προβλήθηκαν ενημερωτικά βίντεο για τα ρευματικά νοσήματα, ενώ εθελοντές του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης θα βρίσκονται εκεί για ενημέρωση του κοινού ως τις 17.30 το απόγευμα. 

Επίσης, στις 16 και 17 Οκτωβρίου θα υλοποιηθούν, στο ξενοδοχείο "Galaxy" στο Ηράκλειο και στο ξενοδοχείο "Σαμαριά" στα Χανιά ενημερωτικές ημερίδες με θέμα τα Δικαιώματα των Ασθενών. 

Τέλος, στις 20 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα για τη σχέση ασθενή-ιατρού στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δήμου Ιεράπετρας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Ιεράπετρας.