Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Δωρεάν παγουρίνο: Mία ακόμη ντροπή…

Γράφει ο Γιώργος Αρκουλής

Αφορμή του σημερινού σημειώματος,  το σκίτσο του Πέτρου Ζερβού, στην δεύτερη σελίδα της Εφ. Συν. του Σαββατοκύριακου. Σε πρώτο πλάνο, μια κατάμαυρη γυναικεία μορφή (που έμοιαζε πολύ της κυρίας Κεραμέως…), με το δεξί χέρι πέταγε  –από την ντάνα που είχε πλάϊ της- ένα παγουρίνο με στόχο  κτίριο που έφερε  την επιγραφή «Δωρεάν Παιδεία». Δεν θέλω να μείνω στο  αν ήταν χρήσιμη (η κυβερνητικός εξευτελισμός) η διανομή των παγουρίνων σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές του Δημοτικού (τα οποία πρόσφερε με χορηγία του ο σύγχρονος ευεργέτης των Ενόπλων Δυνάμεων εφοπλιστής Λασκαρίδης!).  Όμως, αυτή η υπενθύμιση του Ζερβού για την  ‘ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ’, με βάζει σε σκέψεις και τελικά με ενοχλεί ως σύγχρονο ψέμα.

Για ποια δωρεάν Παιδεία μιλάμε σήμερα; Αυτήν που φωτογραφικά ρεπορτάζ έσπευσαν τις τελευταίες μέρες να πλημμυρίσουν την ενημέρωση με εικόνες από σχολικές αίθουσες, με πάνω  στα θρανία ταξινομημένα παγούρι, μάσκα, τετράδια και βιβλία; Και μάλιστα σε εποχή που δεν έχει ακόμη ηττηθεί  η κυβερνητική προσπάθεια να προωθήσει  την λεγόμενη ιδιωτική εκπαίδευση! Ξέρετε ποιαν. Αυτήν των σπουδαίων (κατά τα άλλα) σχολείων με τα πανάκριβα δίδακτρα και την ισχύουσα δήθεν κλήρωση προκειμένου να γίνουν δεκτά τα βλαστάρια των ολίγων (δηλαδή των πατρικίων), από την πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Σας πληροφορώ, λοιπόν, ότι για την αγορά των βιβλίων και του λοιπού εξοπλισμού για μαθητή της τρίτης τάξης του Δημοτικού, σε γνωστό πρότυπο σχολείο, ξοδεύτηκαν από τους γονείς κάπου διακόσια ευρώ. Εννοείται τα τετράδια, τα μολύβια, οι τσάντες, οι μπογιές, και… το παγουρίνο, έπρεπε να είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ φίρμας και όχι από αυτές της πλέμπας…

ΥΓ: Προφανώς για να διατηρεί το περιεχόμενο στην σωστή θερμοκρασία…   

Πηγή: zougla.gr