Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Εθελόντριες νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού!

φωτογραφία από Cretalive.gr

Δέκα εθελόντριες νοσοκόμες από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Κρήτης, βρίσκονται από το μεσημέρι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν στο μεγάλο όγκο δουλειάς λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Την Κυριακή ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Κεντρική Μακεδονία, επικοινώνησε με τη συνάδελφό του στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Λένα Μπορμπουδάκη, ζητώντας βοήθεια. Ακολούθησε επικοινωνία με τα νοσοκομεία και τη δυνατότητα διάθεσης νοσηλευτικού προσωπικού και μέσα σε μία ημέρα δέκα νοσοκόμες δήλωσαν διαθεσιμότητα να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι διαδικασίες προχώρησαν γρήγορα και σήμερα το μεσημέρι επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο με προορισμό τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που σηκώνουν το μεγάλο βάρος των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Ιδιαίτερα περήφανη» δήλωσε η κα. Μπορμπουδάκη στο αεροδρόμιο αναφέροντας ότι «η Κρήτη είναι δίπλα στη Μακεδονία», ευχαριστώντας τις 10 νοσηλεύτριες που αποφάσισαν να πάνε στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την κατάσταση της κρίσης», τόνισε η διοικήτρια της Υ.ΠΕ. Κρήτης, «ωστόσο οφείλουμε να στηρίξουμε τους υγειονομικούς μας στη Θεσσαλονίκη». Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες ημέρες κι άλλοι νοσηλευτές θα έρθουν και θα στηρίξουν την Υγειονομική μας Περιφέρεια, με νέες συνεργασίες κι άλλοι γιατροί, γιατί η μάχη συνεχίζεται».

Β. Κικίλιας: «Υποκλίνομαι»

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα δήλωσε για τις νοσηλεύτριες αυτές ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας: «Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο». Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν. Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

Πηγή: ΕΡΤ