Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ελληνίδα ακαδημαϊκός υποστηρίζει ότι ... δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο!

Αρ.Συγγελάκης: "Σε λίγο θα μας πουν ότι ... τους χρωστάμε κιόλας"

Προβληματισμό εξέφρασε ο Καθηγητής - Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, Αριστομένης Συγγελάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 για τις πολλές προσπάθειες αναθεώρησης της ιστορίας, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα Ρίχτερ, του οποίου ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα δεν έχει ανακληθεί παρά την εδώ και 1,5 χρόνο ομόφωνη απόφαση του τμήματος Πολιτικής επιστήμης αλλά και του ομόθυμου αιτήματος της κοινωνίας.

"Μας προκαλεί προβληματισμό η στάση του Πρύτανη και του Πανεπιστημίου, αν και γνωρίζω τα δημοκρατικά αισθήματα του κ.Ζώρα" - είπε ο κ.Συγγελάκης, παραπέμποντας, μάλιστα, και στα όσα ανεκδιήγητα αποκάλυψε ο ίδιος ο Χ.Ρϊχτερ πριν από λιγότερο από 2 χρόνια, αναφέροντας ότι ... αυτόκλητος ενημέρωσε αξιωματούχους στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών ότι όχι μόνο δεν χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα αλλά η Ελλάδα ... χρωστάει κιόλας στη Γερμανία από την Κατοχή! "Η πλήρης αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών κάνει τους Γερμανούς να αποθρασύνονται" - τόνισε ο Αρ.Συγγελάκης.

Αριστομένης Συγγελάκης κατοχικό δάνειο γερμανικές αποζημιώσεις ελλάδα χρέος γερμανική κατοχή

Ελληνίδα ... κατά Ελλήνων!

Ο κ.Συγγελάκης αναφέρθηκε και σε πρόσφατη ομιλία σε πανεπιστήμιο της Αθήνας από Ελληνίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου του Βερολίνου, η οποία όπως είπε ο ίδιος μετέφερε τις γερμανικές θέσεις κατά των επανορθώσεων, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κατοχικό δάνειο!

Η καθηγήτρια αναφέρθηκε στους Έλληνες αποδίδοντάς τους ότι αρέσκονται να αυτοθυματοποιούνται, και πως αποφεύγουν την πολιτική τους ενηλικίωση, προκειμένου να βρουν τον τρόπο να βγει η χώρα από την κρίση.

"Σε λίγο θα μας πουν ότι ... τους χρωστάμε κιόλας" σχολίασε σκωπτικά ο Αριστομένης Συγγελάκης, τονίζοντας ότι ο αγώνας για Δικαιοσύνη δεν ήρθε με την κρίση, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά μετράει ήδη 70 χρόνια.