Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Επέτειος Ολοκαυτώματος Κοξαρέ: Αλλαγές στο πρόγραμμα εκδηλώσεων

Τροποποίηση του προγράμματος εκδηλώσεων για την 76η Επέτειο Ολοκαυτώματος της Κοξαρέ

Λογω των ιδιαίτερα συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας και στο πλαίσιο αποφυγής της διασποράς του κορωνοιου,οι καθιερωμένες εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για την 76" Επέτειο Ολοκαυτώματος της Κοξαρε δε θα πραγματοποιηθούν όπως αρχικά είχαν προγραμματιστει .
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου 29 Αυγούστου και ώρα 7 μμ στο Μνημείο Πεσόντων της Κοξαρε, με την παρουσία μόνο των κατοίκων του Χωριού αλλά χωρίς την παρουσία Αρχών και Φορέων του Νομού και άλλων προσκεκλημένων.

Σε αυτές τις εποχές που ζούμε και υπάρχουμε, τέτοιες εκδηλώσεις που αναφέρονται  στο ένδοξο παρελθόν μας, ενδυναμώνουν την πορεία της ζωής μας , αποτελώντας μια ευκαιρία υπενθύμισης και προβολής Αξιών, Θεμελιώδους σημασίας, όπως η προάσπιση της Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας,της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Ελευθερίας.
Συγχρόνως φιλοδοξούμε και ελπίζουμε οι Μορφές αυτών των Αγωνιστών,αυτών των Ηρώων, ο αγώνας και η Θυσία τους, να αποτελέσουν παράδειγμα, ιστορικής και πνευματικής διδαχής, για όλους τους σύγχρονους Έλληνες που έχουμε ανάγκη, από τέτοια Ηρωικά πρότυπα, στη δύσκολη και φρικτή συγκυρία που ζούμε ,για να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι τους αν και όταν το καλέσουν οι περιστάσεις.

                                                                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7μμ.       Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του χωριού από τον Εφημέριο

7.15μμ Ομιλία για το ιστορικό της Επετείου από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και δημόσιας υγείας Γιάννη Νεκτάριο Χαραλαμπακη

7.25 Κατάθεση Στεφάνων

Αντιδήμαρχος

Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Παντελής Περαντωνακης

Ενός λεπτού σιγή

Εθνικός Ύμνος

7.30 μμ Πέρας Τελετής.

Με εκτίμηση

 Τομέας Πολιτισμού δήμου Αγίου Βασιλείου

Τοπική Κοινότητα Κοξαρε

Πολιτιστικος σύλλογος Κοξαρε