Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Επίδομα θέρμανσης: Σχέδια για επέκτασή του

Και σε όσους χρησιμοποιούν φυσικό αέριο ή ξύλα

Λιγοστές ήταν οι παραγγελίες, την Πέμπτη 15/10, πρώτη ημέρα της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης. Η τιμή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, περίπου στα 80 λεπτά το λίτρο. Πάντως, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει για πρώτη φορά φέτος να λάβουν το επίδομα θέρμανσης ακόμα και αυτοί που επιλέγουν το φυσικό αέριο ή τα ξύλα για να ζεσταθούν.

Σε βελτιώσεις του επιδόματος θέρμανσης με στόχο να το δικαιούνται και όσοι χρησιμοποιούν κι άλλα είδη όπως
* το φυσικό αέριο,
* με τα ίδια εισοδηματικά κριτήρια
* και πιθανές αλλαγές στα γεωγραφικά
σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανοικτό ωστόσο είναι το ενδεχόμενο να καταβληθεί επίδομα θέρμανσης και σε όσους χρησιμοποιούν ξύλο για να ζεσταθούν. Ωστόσο αρμόδιες πηγές επισημαίνουν ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τυχόν περιβαλλοντικά ζητήματα κυρίως στα αστικά κέντρα.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή σεζόν ξεκίνησε, με τη μέση τιμή στα 80 λεπτά το λίτρο, λίγο υψηλότερη από το Μάιο που ήταν στα 76 λεπτά και χαμηλότερη κατά 20% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019.

Μέση τιμή πετρελαίου θέρμανσης
* Οκτώβριος 2020 : 0,80 ευρώ / λίτρο
* Οκτώβριος 2019 : 1,037 ευρώ / λίτρο
* Μάιος 2020 : 0,76 ευρώ / λίτρο

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου: «Επειδή ήταν καλή η τιμή πολλοί είχαν προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης την άνοιξη. Γι΄αυτό τα τηλέφωνα σήμερα ήταν λίγα».

Οι πρώτοι 42.783 δικαιούχοι του 3ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα ποσά που δικαιούνται συνολικού ύψους 253,8 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ

Σφάλμα | Made in Creta

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.