Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ερευνητές υπόσχονται 2000 φορές ταχύτερο Internet(!)

Ερευνητές του School of Electronic Engineering στο Bangor University (UK) εργάζονται σε ένα project για την αύξηση της ταχύτητας του Internet.

bangor πανεπιστήμιο γρήγορο internet

 

Ερευνητές του School of Electronic Engineering στο Bangor University (UK) εργάζονται σε ένα project που έχει σκοπό να αυξήσει την ταχύτητα του ευρυζωνικού (broadband) Internet μέχρι και 2000 φορές από τη σημερινή, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Αυτό ευελπιστούν ότι θα το καταφέρουν μεταφέροντας τα δεδομένα μέσω οπτικών ινών αντί χάλκινων καλωδίων χάριν στην τεχνική Optical Orthogonal Frequency Division Mutliplexing (OOFDM) και το ανάλογο hardware που επιτρέπει την άμεση κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση των οπτικών σημάτων.

Επιγραμματικά να αναφέρουμε ότι η τεχνική OOFDM αφορά τη μετατροπή ψηφιακής πληροφορίας πρώτα σε ηλεκτρικά σήματα και στη συνέχεια σε οπτικά σήματα, τα οποία μπορούν να “εκτοξεύονται” από ένα laser σε μια οπτική ίνα.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν κατορθώσει να φτάσουν ταχύτητες 20Gbps (αρκετή για να κατεβάσει κανείς μια ταινία Full HD σε 10sec), ενώ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ευελπιστούν ότι θα φτάσουν τα 40Gbps και θα διαθέσουν την τεχνολογία για εμπορική χρήση.

BBC