Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ευνοϊκότερος αλλά με «αγκάθια» ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα

Μ.Βλαχάκης: Πιέζουμε για αλλαγές εντός του επόμενου 10ημέρου

νόμος αυθαίρετα βλαχάκης οικιστές σταθάκης εκτός σχεδίου πόλης

Πιστοποιητικά αντισεισμικής προστασίας, εξ αδιαιρέτου αλλά και τα "τιμωρητικά" 6μηνα αποτελούν "αγκάθια" στο νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, το οποίο αναμένεται εντός του μήνα να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Όπως είπε στο ΣΚΑΙ Κρήτης 92,1 ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών εκτός σχεδίου πόλης ν.Ηρακλείου, Μιχάλης Βλαχάκης, ο νέος νόμος είναι σαφώς ευνοϊκότερος, ωστόσο για να καλυφθεί όσο γίνεται περισσότερος κόσμος, πρέπει να ενσωματωθούν κάποιες από τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει επί του νομοσχεδίου.

"Από όλα όσα καταθέσαμε, ο υπουργός υποχώρησε στο αριθμό των δόσεων που από 80 αυξήθηκαν σε 100, αν και εμείς ζητούσαμε 120" - είπε ο κ.Βλαχάκης, προβλέποντας ότι αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, ο νέος νόμος δε θα έχει απήχηση παρά μόνο σε όσους είναι εγκλωβισμένοι.

"Όσοι έχουν μπλοκαρισμένο ΑΦΜ και λογαριασμούς θα σπεύσουν να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση, όμως το πρόβλημα δε θα λυθεί" - λέει ο κ.Βλαχάκης, τονίζοντας ότι ο σύλλογος είναι σε καθημερινή επαφή με τους βουλευτές του ν.Ηρακλείου και ιδίως το Νίκο Ηγουμενίδη προκειμένου να "πιέσουν" για αλλαγές, εντός του επόμενου 10ημέρου.