Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Ζαλίζουν οι τιμές και οι αφίξεις των επισκεπτών

Στα πέριξ

*Πέταξε το… πουλάκι και ενώ οι αφίξεις επισκεπτών παίρνουν την ανιούσα, να βρεις τους διακόσιους χιλιάδες εργαζόμενους που απουσιάζουν από τον ξενοδοχειακό και κατασκευαστικό κλάδο…
 
*Οι πιο πολλοί δεν περίμεναν να αλλάξουν τακτική ξενοδόχοι στην Κρήτη και να τους αντιμετωπίζουν με την ελάχιστη ευπρέπεια εφαρμόζοντας και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και πέρασαν σε άλλο επάγγελμα. Και καλά έκαναν, είπαν όσοι γνώριζαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονταν και τις αμοιβές που λάμβαναν. Αρνήθηκαν, λοιπόν, να υπομένουν την εκμετάλλευση των αφεντικών!
 
*Δεν είναι άσχημη η ιδέα να λειτουργήσει Λύκειο Τουρισμού. Είναι πρόταση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό-Επισιτισμό.
 
*Θα «βουλιάξουν» από τουρίστες το καλοκαίρι οι καθιερωμένοι προορισμοί στην Κρήτη. Οι ενδείξεις το μαρτυρούν…
 
*Μετά τα χρόνια της καραντίνας θα ξεδώσουν στις διακοπές τους. Θα ξεπεράσουμε την κίνηση και του 2019.
 
*Ζαλίζουν  και πονάνε οι τιμές των καυσίμων. Ορισμένοι που συχνά έβαζαν αμόλυβδη στα ρεζερβουάρ αγόρασαν δίκυκλα. Αλλά και πάλι το σκέφτονται να το κινήσουν!
 
*Δεν θα περάσουν πολλές μέρες και η τιμή της αμόλυβδης θα φτάσει στα 3 ευρώ. Πολλοί άνοιξαν τα γκαράζ και έβαλαν μέσα τα αυτοκίνητά τους. Δεν συμφέρει η μετακίνηση με αυτές τις τιμές και βέβαια το κρατικό ταμείο έχει μείωση στα έσοδα από τους φόρους…
 
*Στην Ιταλία η κυβέρνηση ελάφρυνε τους πολίτες με τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, όπως έγινε μήνες πριν στην Κύπρο, και η τιμή της αμόλυβδης έπεσε στα 1,81 ευρώ περίπου. Οι επιτελείς της Οικονομίας στη χώρα μας θα φέρουν μέτρα ελάφρυνσης, είπαν, από τον Ιούλιο…
 
*Να δούμε τα μέτρα αφού αρνούνται πεισματικά να μειώσουν τον ειδικό φόρο!
 
*Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης στο ράφι των σούπερ μάρκετ δεν σταματούν το ράλι ακρίβειας. Και δεν ακούγεται αποκλιμάκωση και οι μικρομεσαίοι υποφέρουν και εμφανίστηκαν και πάλι οι επισκέψεις για την ανεύρεση τροφίμων έξω από τα πολυκαταστήματα…
 
*Είμαστε πάλι, όπως και στα χρόνια των μνημονίων, στις περιόδους που ευημερούν οι αριθμοί και δυστυχούν οι άνθρωποι!
 
*Φοβάται το πολιτικό κόστος η κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές ότι θα είναι υψηλό εάν δεν πάρει δραστικά μέτρα για να… αναπνεύσουν τα νοικοκυριά.
 
*Ο Άδωνις ονομάστηκε «Υπουργός της Ακρίβειας» από το Πα.Σο.Κ.- Κιν.Αλ.
 
*Δεν ξέχασε την καταγωγή της η Μαρία Τζομπανάκη και στον γάμο του γιού της Ορφέα Αυγουστίδη τήρησε και ενθουσιάστηκε έθιμα της Κρήτης. Και χόρεψαν κρητικού χορούς με τα άσπρα κεφαλομάντηλα στους ώμους. Δεν ξεχνά, όπου και να βρίσκεται τα έθιμα του νησιού της!
 
*Με Κρήτη γιόρτασαν σε άλλο κέντρο ηθοποιοί, παραγωγοί και άλλοι συντελεστές του δημοφιλούς «Σασμού», με τη λήξη των φετινών γυρισμάτων.
 
*Επηρέασε, ακούστηκε, ο «Σασμός», το τελευταίο φονικό στο μικρό χωριό Αργουλιό του Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, με θύμα ένα παλικάρι 22 χρονών, πατέρα ενός βρέφους . Δυστυχώς, μπορεί να συμβεί και αυτό…
 
*Ας  «παγώσουν» οι φιλονικίες και ας μείνουν τα πράγματα εκεί που είναι σήμερα. Ας μην υπάρξει συνέχεια, παρότι από τη μια οικογένεια, τώρα που το αίμα δεν έχει στεγνώσει ακόμα, υπόσχονται αντίποινα. 
 
*Βεντέτες στον 21ο αιώνα και αιτία οι κτηματικές διαφορές; Υπάρχουν άλλοι τρόποι, πολιτισμένοι ή δια της νομικής οδού για να επιλυθούν οι διενέξεις.
 
*Οι φόβοι για τα αντίποινα στο μικρό χωριό αποκάλυψαν από αέρος και χασισοφυτείες. Δεν ήταν περίεργο!
 
*Ωραίος ο αρθρογράφος του «Έθνους» Νίκος Τζιανίδης στο νέο του σημείωμα για τον Σουλτάνο και τις μέδουσες:  «Οι Τούρκοι απειλούν, προκαλούν, ειρωνεύονται: «Θα πετάξουν τους Έλληνες στη θάλασσα», λέει ο Σουλτάνος Ερντογάν, σαν να μην ξέρει ότι μας τρομάζουν οι μωβ μέδουσες πιο πολύ από τους Τούρκους…
 
*Δεν κρύβει τις φιλοοθωμανικές-φιλοτουρκικές αγάπες του γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ. Πρέσβης του Ερντογάν;
 
*Άνοιξε μέτωπο με πρυτάνεις και φοιτητές η Κεραμέως και η κυβέρνηση. Και οι μεν και οι δε τάσσονται κατά του νέου μοντέλου διοίκησης των πανεπιστημίων. Πανηγύρια από τον Σεπτέμβριο!
 
*Χάσαμε μια πόλη, όσο η Κόρινθος, από τον κορωναϊό. Μας «έφυγαν» 30 χιλιάδες άνθρωποι και «φεύγουν» από τον ιό κάθε μέρα στα νοσοκομεία.
 
*Έρχεται και η τέταρτη δόση το φθινόπωρο. Οι ευάλωτοι ανοσοκατασταλμένοι  και οι άνω των 60 χρόνων προηγούνταν για να τη λάβουν.
 
*Δεν υπάρχουν μόνο νταήδες κατά γυναικών αλλά και νταήδες θηλυκού γένους κατά αντρών! Γριά έκανε συχνά μπαούλο στον ξύλο τον ηλικιωμένο άντρα της και δεν μιλούσε για τα μαρτύρια που τραβούσε. Κι ύστερα, σου λέει ο λαός «τα ύστερά μας να είναι καλά». Μόνο που δεν είναι καλά αλλά μαύρα και άραχνα!
 
*Και τον έδερνε τον άμοιρο δέκα χρόνια Άγριες καταστάσεις!
 
*Ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα και θα παραμείνει ανοιχτή για 15 μέρες η πλατφόρμα αντικατάστασης των ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.
 
*Έχει ταχθεί στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και των βιομηχάνων η κυβέρνηση. Εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους πετιούνται, δυστυχώς, στο δρόμο.
 
*Ο θάνατος της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα, διευθύντριας  για δεκαετίες στην Εθνική Πινακοθήκη και ομότιμης καθηγήτριας της Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ σε ηλικία 83 χρονών είναι μια μεγάλη απώλεια για τον Πολιτισμό της χώρας…
 
*Σπουδαία  στον  χώρο της, πολυβραβευμένη εντός και εκτός της χώρας μας, γεννήθηκε στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου και έτρεφε απέραντη αγάπη στον τόπο της.
 
*Πολλά νέα πρόσωπα στον Συ.Ριζ.Α. θα ζητήσουν στις εκλογές την ψήφο των πολιτών. Θέλει ανανέωση ο Τσίπρας.
 
*Έχει προκύψει… χταποδομαχία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέσα σε αυτή είναι και ο Πολάκης.
 
*Προσοχή όσοι περπατάτε στον ξύλινο διάδρομο της παραλίας του Ρεθύμνου. Μπορεί το πόδι σας ενώ περπατάτε αμέριμνοι να βρεθεί στην παγίδα από σπάσιμο ξύλου. Τούτο έγινε με τουρίστρια και χρειάστηκε να της δοθούν οι πρώτες βοήθειες στο τοπικό νοσοκομείο…
 
*Συχνά εμφανίζεται το φαινόμενο και συχνά γίνονται και επιδιορθώσεις σε σπασμένα τμήματα του διαδρόμου αλλά το κακό μπορεί να συμβεί.
 
Μπόρης: Συνηθίσαμε τις αγορές με χρεωστική κάρτα ακόμα και όταν πληρώνουμε τον καφέ μας!