Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η «Ευρώπη» πλέκει για το σπίτι, στο νότο

Ένα νέο μαλλί... για "σπίτι", έρχεται από την Ευρώπη και κάνει δυναμική εμφάνιση.

Ιλσε Καμηλάρι Zpaggeti  πλέξιμο

 

Ιλσε Καμηλάρι Zpaggeti  πλέξιμο Τελικά στις μέρες μας το πλέξιμο είναι πολύ της μοδός, και υπάρχουν καθημερινά νέα μαλλιά και νέα τεχνικές που δεν ανανεώνουν μόνο το σώμα ή την ψυχή αλλά και το σπίτι.

Όπως τα παλιά τα χρόνια που οι γυναίκες ύφαιναν έφτιαχναν  κουρελούδες, κουβέρτες  σχεδόν τα πάντα αλλά και αυτά τα χρήσιμα καλάθια.

Τώρα λοιπόν η παράδοση έρχεται να συναντήσει την εξέλιξη, το χρώμα και τη διάθεση και μάλιστα φέρει και ευρωπαϊκό αέρα.Ιλσε Καμηλάρι Zpaggeti  πλέξιμο

Όχι ότι ο «δικός» μας έχει κάτι ( για μια στιγμή ξέχασα ότι είμαστε στην  Ευρώπη) αλλά  στα σχολεία της  Ευρώπης το πλέξιμο και η ραπτική ήταν μαθήματα .

Στην Ελλάδα το πλέξιμο «θάφτηκε» και ευτυχώς η κρίση ή μόδα ή ο καιρός το επανέφεραν στην επιφάνεια.  

Ιλσε Καμηλάρι Zpaggeti  πλέξιμο  
Την τεχνική τους λοιπόν και τις συνήθειές  τους, ξεκινούν να διδάσκουν και οι ευρωπαίες που ζουν στην Κρήτη και έχουν παντρευτεί ‘Έλληνες.

Την πρωτοπορία  έχει το Καμηλάρι , ως κοσμοπολίτικο χωριό.

Η  κ. Ιλσε Ντέβριντ  από το Βέλγιο , με ένα μαλλί που τώρα κάνει την εμφάνισή του και  στην Ελλάδα,  μοιάζει με «μακαρόνι» για αυτό και ονομάζεται Zpaggeti , φτιάχνει με τα χεράκια της όμορφα και χρωματιστά «στολίδια» του  σπιτιού, που μπορείτε να δείτε και στο facebook.

Πατάκια, χαλάκια, πορτατίφ ,μαξιλαράκια,  τσάντες και καλάθια.

Το μαλλί  φτιάχνεται στην Πορτογαλία  από τα υφάσματα που περισσεύουν και είναι βαμβακερό με ελαστικό, για να μπορεί να «στέκεται».Ιλσε Καμηλάρι Zpaggeti  πλέξιμο

Η πλέξη του γίνεται  είτε με βελονάκι είτε με βελόνες και είναι τόσο εύκολη, όπως λέει η  Ιλσεν, που κάποιος μέσα σε τρεις ώρες , μαθαίνει να πλέκει!

Η ίδια μάλιστα παραδίδει μαθήματα  και  ήδη  έχει κάνει την πρώτη της τάξη καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.Ιλσε Καμηλάρι Zpaggeti  πλέξιμο