Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η άγρια τουλίπα φέρνει στην Κρήτη Ιάπωνες

Φυσιολατρικά οδοιπορικά στο οροπέδιο «Γιούς Κάμπος»

ιάπωνες βοτανολόγοι κρητική τουλίπα γιους κάμπος

Οι Ιάπωνες βοτανολόγοι και φυσιολάτρες στην αυλή του ξενοδοχείου «Ραστώνη», στο Σπήλι

Ραντεβού έδωσαν και φέτος δέκα Ιάπωνες βοτανολόγοι και φυσιολάτρες με τα άγρια λουλούδια και τα βοτάνια της κρητικής φύσης και βρίσκονται ήδη στο νησί και στο Σπήλι, που αποτελεί τη βάση τους για φυσιολατρικές εξορμήσεις.
ιάπωνες βοτανολόγοι κρητική τουλίπα γιους κάμπος
Είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που επισκέπτονται την περιοχή και για δέκα συνεχή χρόνια την Κρήτη, αναζητώντας σπάνια λουλούδια που συναντώνται μόνο στην Κρήτη, όπως ένας είδος «άγριας τουλίπας που δεν βρίσκεται σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου», όπως υποστηρίζουν. Με την ολοκλήρωση της παραμονής τους, θα κατευθυνθούν δυτικότερα στο οροπέδιο του Ομαλού.

Οι Ιάπωνες βοτανολόγοι και φυσιολάτρες, προέρχονται από διάφορες πόλεις της χώρας «του ανατέλλοντος ηλίου» και ασχολούνται επί χρόνια με τη μελέτη της κρητικής χλωρίδας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στην άγρια τουλίπα που φύεται μόνο στο οροπέδιο «Γιούς Κάμπος, ενώ δηλώνουν τις εξαιρετικές εντυπώσεις που έχουν αποκομίσει και από άλλα είδη άγριων λουλουδιών.

ιάπωνες τουλίπα γιους κάμπος«Η Κρήτη φέτος», δήλωσε στο MadeinCreta η βοτανολόγος Θατόκο Ματσαμότο, «είναι πολύ ωραία και είναι γεμάτη λουλούδια. Θέλουμε να ζητήσουμε από τους ανθρώπους εδώ να προσέχουν και να μην καταστρέφουν τα λουλούδια, που μερικά δεν τα βλέπεις πουθενά, όπως είναι ένα είδος της άγριας τουλίπας…»

Οι ξένοι επισκέπτες, που τους συνοδεύει στις επισκέψεις τους η ξεναγός και μεταφράστρια Θεοδώρα Πολιδοπούλου, πέρα από την επίσκεψή τους στο οροπέδιο θα κατευθυνθούν τις επόμενες δυο μέρες σε περιοχές ανατολικά της επαρχίας και συνέχεια θα κατευθυνθούν δυτικότερα στον Ομαλό Χανίων.

Εξάλλου, στο οροπέδιο «Γιούς Κάμπος» θα πραγματοποιήσουν οδοιπορικά τις επόμενες μέρες που φθάνουν στο Σπήλι 19 Ιταλοί και 18 Άγγλοι των ίδιων ενδιαφερόντων με τους Ιάπωνες.