Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η ακρίβεια βάζει στη γωνία την κυβέρνηση

Στα πέριξ

*Είναι σε απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κι ας τα κρίνει ο Άδωνις… φυσιολογικά, για την ακρίβεια στην ενέργεια και στα αγαθά ευρείας κατανάλωσης…

*Ο πολιτικός αντίκτυπος στην κυβέρνηση είναι μεγάλος και οι «γαλάζιοι» θέλουν να προλάβουν τα χειρότερα!

*Η ρήτρα αναπροσαρμογής έχει βάλει σε μπελάδες τους κυβερνητικούς και τους κομματικούς της Ν.Δ. και τα πράγματα δεν είναι τόσα απλά όσο νομίζουν κάποιοι. Πλήθος Δικηγορικών Συλλόγων προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη. «Δεν πάει άλλο», λένε, ακούγοντας τη φωνή της κοινωνίας…

*Τι σου ‘κανα και πίνεις;

*Ο  ένας Οικονόμου μίλησε για  τζαμπατζήδες που δεν πληρώνουν τους πολυφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και ο άλλος Οικονόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσπάθησε να… μαζέψει τα πράγματα και είπε ότι το ρεύμα κόβεται όταν δεν γίνεται ρύθμιση.

*Δεν είπε, όμως, είπαν πολλοί, πού θα βρεθούν τέτοια ποσά σε ένα χαμηλοσυνταξιούχο που το ποσό της σύνταξής του φτάνει τα 360 ευρώ. Εδώ σε θέλω!

*Και τι να κάνει η κυβέρνηση παρά να καθησυχάζει τους πολίτες πως αν δεν ληφθούν αποφάσεις τον Μάιο στην Σύνοδο Κορυφής, θα θέσει η ίδια σε εφαρμογή το εθνικό σχέδιο δράσης.

*Είναι, όμως, πρόκληση και βγάζει μάτι τα όσα έχουν αποκαλυφθεί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Γ. Στάσση με τις ετήσιες απολαβές των 360 χιλιάδων ευρώ, που αναγείρει υπερπολυτελή βίλα στη Τζιά…

*Τα « χρυσά» μπόνους τα ενέκρινε στον… εαυτό του και σε μεγαλοστελέχη της επιχείρησης και ο ίδιος είναι επιλογή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού…

*Για τον σάλο δεν ακούγεται μιλιά!

*Οι πολλοί, όμως, παιδιά με σπουδές και αξιοπρέπεια του κατώτατου μισθού, δυστυχώς, πήραν… γενναία αύξηση 1,5 ευρώ ημερησίως!

*Ο Συ.Ριζ.Α. σε ανακοίνωσή του κατακεραυνώνει το σκάνδαλο και σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «η αλαζονεία και η αμετροέπεια του κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του εξοργίζουν την κοινωνία…»

*Δεν είναι άγνωστο ότι οι απόγονοι πολιτικών οικογενειών στην Ελλάδα δεν μένουν ποτέ στην… ανεργία! Εάν δεν απορροφηθούν εντός θα πάρουν έτοιμη θέση στην Ευρώπη. Και άντε μετά εσύ ψάξε για δουλειά και μικρό μεροκάματο για να επιβιώσεις!

*Έγινε γνωστό πως πάνω από δυο εκατομμύρια οφειλέτες στο Δημόσιο είναι στον προθάλαμο των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων…

*Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα μπει σε πλήρη λειτουργία το ηλεκτρονικό όπλο για την αυτόματη είσπραξη χρεών…

*Κι όμως, κάποιοι, ως συμβαίνει, θα εξαιρεθούν γιατί έχουν πολιτικές πλάτες.

*Αποφασίζουν την Κυριακή για το όνομα του Πα.Σο.Κ. Θα είναι Πα.Σο.Κ. Κίνημα Αλλαγής ή Πα.Σο.Κ. Δημοκρατική Παράταξη;

*Για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο δεν… συμβαίνει τίποτα για το ΝΑΤΟ για την  Ουάσιγκτον . Θα ήταν περίεργο εάν υπήρχε άλλη στάση!

*Είχε λήξει λίγους μήνες και χρειάζονταν ανανέωση το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου και την πλήρωσε ο οδηγός στο Ρέθυμνο που οι τροχονόμοι του τοπικού τμήματος το έψαξαν και έκαναν τη δουλειά τους. Και μπράβο τους!

*Θα είναι σπουδαίο εάν δεν γίνονταν παρεμβάσεις από τους τοπικούς βουλευτές και τους… κολλητούς όπως παλαιότερα.

*Παρατηρείται και στις… καλύτερες οικογένειες, ανήλικα παιδιά, κυρίως, κορίτσια να διαφωνούν με τους γονείς ή να νιώθουν την καταπίεση και να την κοπανάνε για μέρες από το σπίτι. Το βλέπουμε όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην Κρήτη, πόλεις και χωριά.

*Άντε να δούμε μετά από πέντε χρόνια θα έλθει η σύνταξη;

*Στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο, πάντως, κάποιοι υπάλληλοι μετράνε για καιρό ένσημα ή έχουν για μια απλή διαδικασία στο περίμενε πολλούς…

*Αναμένουν να τους την στείλουν στην… άλλη ζωή με τα αναδρομικά!

*Δεν θα φύγει από τη ζωή μας ο κορωναϊός  και θα τον έχουμε… παρέα τα επόμενα χρόνια, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Το καμπανάκι χτυπάνε στις ευάλωτες ομάδες που θα πρέπει να προσαρμόσουν τη ζωή τους.

*Πάμε και για νέα αναμνηστική δόση το φθινόπωρο είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Συνηθίσαμε πλέον!

*Ο αριθμός των κρουσμάτων στην Κρήτη μειώνεται μέρα με τη μέρα και τα πρωτεία κατέχει πάντως το Ηράκλειο, ακολουθούν τα Χανιά, συνέχεια το Λασίθι και τελευταίο το Ρέθυμνο.

*Είναι σημαντικό ότι στα νοσοκομεία απελευθερώνονται κρεβάτια και επανερχόμαστε στην προ κορωναϊού εποχή.

*Δύσκολος μήνας για τους ευέξαπτους ο Μάιος με τις απότομες κλιματολογικές αλλαγές. Παρατηρούνται, δυστυχώς, εξάρσεις στους οξύθυμους και πολλά γεγονότα!

*Βρέθηκαν στα παιδιά της Ουκρανίας τα μέλη της Αποστολής Αγάπης σε μια γιορτή αλληλεγγύης  στο πάρκο Ευκαλύπτου στο Ηράκλειο. Αξιέπαινη πρωτοβουλία στα παιδιά και στους μεγάλους που υποφέρουν και ξεριζώθηκαν.

*Απόκτησαν ζωή πόλεις και τουριστικοί προορισμοί στην Κρήτη καθώς κάθε μέρα έρχονται και περισσότεροι. Βγάζουν χιλιάδες στην πόλη του Ηρακλείου και τα κρουαζιερόπλοια.

*Μπόρης: Απελευθερώθηκαν μετά από δυο χρόνια εγκλεισμού και καταπίεσης και… ανάσαναν!