Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η δεκαετία του '20 ... ξανά στη μόδα;

20’s… in fashion;

1920 μόδα vintage

μόδα κιουρανάκη ρούχα vintage

Της Κατερίνας Κιουρανάκη

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που κοιτάς την ντουλάπα σου και νιώθεις να βρίσκεσαι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Απελπίζεσαι. Μην ανησυχείς όμως, γιατί το παλιομοδίτικο ή αλλιώς vintageεπιστρέφει και ιδιαίτερα η δεκαετία του

1920 σε ρούχα και παπούτσια! Το χαρακτηριστικό εκείνης της δεκαετίας είναι ότι ο κορσές καταργείται και κάνουν την εμφάνισή τους τα πιο φαρδιά-looseρούχα με ζώνη στη μέση, ενώ για πρώτη φορά αποκαλύπτονται τα πόδια. Μίνι φορέματα, μεγάλες ζώνες, κεντημένα πανωφόρια, αέρινα και ημιδιαφανή κρόσσια, γούνες, πέρλες, στρογγυλευμένα ανδρόγυνα παπούτσια, κοντά κουρέματα και λεπτά φρύδια…επανέρχονται! Ξέρω… είναι σαν να σας περιγράφω την τελευταία τάση της σημερινής μόδας!

Το Vintage

Μέχρι πρόσφατα ο όρος vintageμας παρέπεμπε σε κάτι παλαιό και φθαρμένο, ρομαντικό και νοσταλγικό δεκαετίας ’20 και belleépoqueαλλά και σε ρούχο που υποδηλώνει την υψηλή ποιότητα. Όσον αφορά την Ελλάδα η κουλτούρα του παλιομοδίτικου άργησε πολύ να εκτιμηθεί, καθώς η αξία των ενδυμάτων μετράει από τα 20 χρόνια και μετά. Γι’ αυτό… σας προτείνω να ξεσκαλίσετε τις ντουλάπες των γονιών σας, να βρείτε vintageκομμάτια, τα οποία εσάς τους λάτρεις της μόδας θα σας ταξιδέψουν και εσάς τους οικολόγους θα σας ικανοποιήσουν! Σκεφτείτε το σαν να κάνετε ένα όμορφο και πολύχρωμο ταξίδι διαφυγής από το καθημερινό και το χιλιοφορεμένο!  

Προτείνουμε λοιπόν, μια μόδα η οποία ξεκίνησε από το εξωτερικό και έφτασε αργά στην Ελλάδα, μια μόδα η οποία θα σας στείλει υποσυνείδητα σε μια άλλη εποχή. Είναι κάτι που μπορεί να το βρείτε είτε στην ντουλάπα σας από την πιο μικρή σας ηλικία, είτε από τα δώρα της νονάς, είτε από τα γνωστά σεμεδάκια της γιαγιάς σας τα οποία μπορείτε να  συνδυάσετε πάνω στα ρούχα.! Έτσι, το vintageαποτελεί έναν ολόκληρο τρόπο ζωής αλλά και συμπεριφοράς και είναι αυτό που το βλέπετε, το μυρίζετε και το ακούτε σαν να βλέπεται τη ζωή να περνάει μπροστά από τα μάτια σας σαν ταινία άλλης εποχής, η οποία ταιριάζει σαφώς στην πραγματικότητα μας!