Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η Ιnstahome στους ημιτελικούς του MITEF Greece Startup Competition

Με ιδρυτές φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, η Ιnstahome στους ημιτελικούς του MITEF Greece Startup Competition

H startup επιχείρηση Instahome, των προπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης, Δημήτρη Αγγέλου και Σταύρου Δαμιανάκης πέρασε στους 32 semifinalists στην κατηγορία General Track του διαγωνισμού MITEF Greece Startup Competition 2021, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT).

Η Instahome είναι μία startup επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού παραγωγής εικονικών περιηγήσεων με έδρα τα Χανιά. Σκοπός της εταιρείας είναι η βελτιστοποίηση της αγοράς ακινήτων και τουρισμού, μέσω εικονικών περιηγήσεων σε περιβάλλον 360o. Οι ιδρυτές της εταιρείας Δημήτρης Αγγέλου και Σταύρος Δαμιανάκης, είναι προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και μέλη της IEEE TUC Student Branch.

O διαγωνισμός MITEF Greece Startup Competition 2021 στοχεύει στη δυναμική ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρηματικών ομάδων που καινοτομούν στο χώρο της τεχνολογίας και των επιστημών. Oι ομάδες που πέρασαν στον ημιτελικό, θα παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα (Φεβρουάριος-Μάϊος 2021) καθοδήγησης και εργαστηρίων. Θα ακολουθήσει 2ος γύρος για την επιλογή ομάδων που θα διαγωνιστούν στον τελικό, ενώ ο τελικός και η απονομή του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου 2021. Οι ομάδες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν διεθνώς μέσα από το δίκτυο του MIT Enterprise Forum. Ο διαγωνισμός είχε παρουσιαστεί στην Πολυτεχνική κοινότητα από την ομάδα IEEE TUC Student Branch τον περασμένο Δεκέμβριο.

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας για άλλη μία φορά, καθώς ο Δημήτρης και ο Σταύρος ήταν μέλη της ομάδας φοιτητών που ανέδειξαν πρώτο το Πολυτεχνείο Κρήτης στον διαγωνισμό Capture the Flag την περασμένη εβδομάδα!