Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η Κεντροαριστερά της Φώφης: Η «νέα Αλλαγή» που ανοίγει «νέους δρόμους»

«Δεν θα είμαστε συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε της ΝΔ», ξεκαθάρισε από το Ηράκλειο η υποψήφια για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς

«Όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά

Του Αντώνη Παντινάκη

Τη «σημαία» του «ήθους και των αρχών της Δημοκρατικής Παράταξης» ύψωσε από την Κρήτη η Φώφη Γεννηματά.

Η υποψήφια για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστέρας κορύφωσε τη διήμερη περιοδεία της στο ανατολικό τμήμα του νησιού με ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου.

Η κ. Γεννηματά ανέπτυξε τις θέσεις και τις φιλοδοξίες της για την επόμενη μέρα της Ελλάδας, η πορεία της οποίας διαχρονικά «είναι αλληλένδετη με την πορεία του χώρου μας».

Όλα αυτά εξαρτώνται, όπως ξεκαθάρισε, απ' τη δημιουργία μιας σύγχρονης Κεντροαριστεράς, προσανατολισμένης στην ευρωπαϊκή προοπτική που θα συμβάλλει στην πρόοδο του τόπου. Στόχος της, να ανανεώσει και να διανθίσει τις αξίες της παράταξής της, έχοντας εξασφαλίσει πρωτίστως την μέγιστη δυνατή ενότητα και την απαραίτητη διαφάνεια εντός των διευρυμένων κεντροαριστερών «τειχών».

Τα κόμματα «των άκρων» και η υπόθεση των τριών

«Δεν θα είμαστε συμπλήρωμα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ , ούτε της ΝΔ», επανέλαβε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε τη σιγουριά της ότι οι επόμενες εκλογές θα «υπόθεση και αναμέτρηση για τρεις».

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τες ότι αποτελούν κόμματα των άκρων που βασίζονται σε ανάλογες πολιτικές.

«Όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο αληθινή είναι η δεξιά του κ. Μητσοτάκη», σημείωσε  χαρακτηριστικά. Υποστήριξε δε ότι η «Δημοκρατική Συμπαράταξη έφερε το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στα πραγματικά τους μεγέθη».

Φώφη Ηράκλειο ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ εκλογές Κεντροαριστερά Atlantis Ηράκλειο

Αναφερόμενη, πιο συγκεκριμένα, στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κ. Γεννηματά είπε: «Φόρτωσαν την πατρίδα με ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο. Μιλούν για "ανάπτυξη" αλλά δεν το εννοούν. Είναι δέσμιοι ενός μίγματος ιδεοληψιών και ανικανότητας. Κηρύσσουν τον πόλεμο στις επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Από το Ελληνικό μέχρι το Taxi Beat (...) Είναι ολοφάνερο ότι στοχεύουν στη διάλυση της μεσαίας τάξης.  Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίησή της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα πενιχρά επιδόματα. Δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν αυτή την καταστροφική πολιτική. Γι' αυτό πρέπει να φύγουν άμεσα! Τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν άλλο! Δεν μπορούν να πληρώνουν συνέχεια τα γραμμάτια που υπέγραψε ο κ.Τσίπρας!».

«Ανοιχτή αγκαλιά» και «κλειστές πόρτες»!

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «άπλωσε το χέρι» και άνοιξε «την αγκαλιά» του νέου «ενιαίου φορέα» σε όσους «παραπλανήθηκαν και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ». Την έκλεισε ωστόσο «σε εκείνους που αναζήτησαν κυβερνητικό στασίδι» στην Κουμουνδούρου! Αναγνώρισε κι ευχαρίστησε, εξάλλου, όσους και όσες «έμειναν στα δύσκολα» και στήριξαν την παράταξη και την ίδια προσωπικά.

Όσο για την Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε: «Ακούσαμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι περίπου ''οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο''. Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει (...). Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει την ανάπτυξη, ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των ισχυρών. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται να φέρουμε μεγάλες επενδύσεις από το εξωτερικό, αλλά χρειάζεται να στηρίξουμε και τις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, που άντεξαν μέσα στην κρίση και που αν σήμερα στηριχθούν μπορούν να επενδύσουν στην καινοτομία και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. (...) Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, μιλούν για δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών, αδιαφορώντας αν αυτό οδηγήσει σε υπολειτουργία του κράτους και ανεπαρκή παρουσία του σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία και η Παιδεία. Όχι και στις 2 αυτές εξίσου καταστροφικές λογικές»

«Νέοι δρόμοι» με «ευέλικτο κράτος» και «ανάπτυξη για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»

Στη συνέχεια, η κ. Γεννηματά ανέλυσε το αναπτυξιακό σχέδιο για την Κεντροαριστερά που οραματίζεται. Τάχθηκε υπέρ των δημοσίων επενδύσεων, μίλησε για «αξιοποίηση και όχι εκποίηση του δημόσιου πλούτου μέσω του Υπερταμείου» και δεν έκρυψε ότι είναι προσηλωμένη σε μια πολιτική που «δεν θα διώχνει τους νέους στο εξωτερικό», αλλά θα επαναπατρίζει όσους και όσες επέλεξαν να μεταναστεύσουν.

Το «προοδευτικό» της σχέδιο «εγγυάται την ανασυγκρότηση του τόπου, τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη...».

 

ομιλία Φώφη Ηράκλειο ξενοδοχείο Atlantis Φώφη Γεννηματά Ηράκλειο εκλογές Κεντροαριστερά

Η υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς τόνισε πως ήρθε η ώρα «για δραστικές αλλαγές. Το λεγόμενο "Υπερταμείο", πρέπει να μετατραπεί σε Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Να προωθήσει συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα, με δίκαιο τίμημα, και κατεύθυνση των πόρων που θα προκύψουν, από το Δημόσιο προς την Ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος».

Πρότεινε, παράλληλα και τις ακόλουθες "ρήτρες" «στις συμβάσεις εκμετάλλευσης»: ρήτρα Απασχόλησης,
ρήτρα Περιβάλλοντος, και ρήτρα ενίσχυσης της Τοπικής Οικονομίας και Κοινωνίας

«Για μας η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους. Όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Και πρώτα εκείνους, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Που βιώνουν την φτώχεια και τον κίνδυνο του περιθωρίου (...) Οφείλουμε να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν ό,τι μας πλήγωσε όλα αυτά που έδιωξαν κόσμο από κοντά μας, που απογοήτευσαν κόσμο. Ανοίγουμε νέους δρόμους», δήλωσε, συμπληρώνοντας πως «είναι επιβεβλημένη ανάγκη η στήριξη των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας , αλλά και η δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού και εξωστρεφούς Δημόσιου Συστήματος Παιδείας, που δεν επιτρέπει την οικονομική εξόντωση της ελληνικής οικογένειας, που δίνει περισσότερες δυνατότητες στην νέα γενιά. Χρειάζονται ισχυροί δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί και ρυθμιστικές αρχές, ώστε να λειτουργεί η αγορά με κανόνες και σεβασμό των νόμων. Ένα Δημόσιο με αξιοκρατία, διαφάνεια, μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και πελατειακές λογικές»

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε «σε συστράτευση όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους ανθρώπους της παραγωγής και της εργασίας. Ζητούμε να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας. Έχουμε ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία, με μια προοδευτική διακυβέρνηση και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Το εγχείρημά μας συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Καθαρές κουβέντες, ζητάμε την συμβολή σας για να γίνει πράξη το "Σχέδιο Ελλάδα". Το προοδευτικό σχέδιο που εγγυάται την ανασυγκρότηση του τόπου, τις επενδύσεις, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη».

Φώφη Γεννηματά Ηράκλειο Γιάννης Κουράκης ξενοδοχείο Atlantis

Η κ. Γεννηματά εγγυήθηκε πως «ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα» και έκλεισε την ομιλία της ζητώντας « ψήφο εμπιστοσύνης» και «καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μαζί», ώστε να επέλθει «η ανατροπή του ζοφερού πολιτικού σκηνικού που βαλτώνει μέσα στον διπλό συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».

Μενέλαος Μποκέας Τομεάρχης Τουρισμού ΠΑΣΟΚ Φώφη Ηράκλειο Φώφη Γεννηματά Ηράκλειο Μποκέας ΠΑΣΟΚ εκλογές Κεντροαριστερά

» Στείλτε το μήνυμα παντού, κάντε τη μαζική συμμετοχή σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία, υπόθεσή σας».

Την κ. Γεννηματά προλόγισε ο Τομεάρχης Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, κ. Μενέλαος Μποκέας.

Το παρών στην ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ έδωσαν μεταξύ άλλων: ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ν. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, δήμαρχοι του νησιού, πρώην «πράσινοι» βουλευτές όπως η κ. Μαρίας Σκραφνάκη, ο κ. Μανόλης Στρατάκης, η κ. Δημήτρης Σαρρής και η κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού και τέως δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης.