Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η κηδεία έδωσε "έδαφος" στους διαρρήκτες!

Μπαράζ διαρρήξεων στο Φόδελε - Το αίσθημα ανασφάλειας επικρατεί στην περιοχή

διαρρήξεις φόδελε καταγγελία αστυνομία

Φωτογραφία από Holger Kraft από το Pixabay

∆εν είναι μία, δεν είναι δύο, δεν είναι τρεις και δεν είναι τέσσερις οι διαρήξεις που έχουν καταγγελθεί επίσημα στο Αστυνομικό Τμήμα, Μαλεβιζίου.
Οι πληροφορίες λένε ότι είναι περισσότερες αυτές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στο Φόδελε και έχουν αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, αλλά δεν καταγγέλονται όλες.
Οι περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στην Αστυνομία χαρακτηρίζονται από τον ίδιο τρόπο δράσης και την ίδια λεία που είναι τα κοσμήματα και τα χρήματα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές.
Τα σπίτια που έχουν μπει στο στόχαστρο των άγνωστων δραστών δεν είναι μέσα στο χωριό. Είναι σε πιο απόμερα σημεία στην ευρύτερη περιοχή. Αυτά πιθανότατα παρακολουθούνται και όταν οι ιδιοκτήτες τους απουσιάζουν γίνονται οι εισβολές στις ξένες περιουσίες.
Οι αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα άτομα είναι δύο ή περισσότερα και ξέρουν που θα χτυπήσουν. Ενώ ο τρόπος δράσης συγκλίνει στο γεγονός ότι πρόκειται για τα ίδια άτομα.
Στην Αστυνομία έχουν γίνει περίπου τέσσερις καταγγελίες για αυτά τα περιστατικά στο διάστημα δυο εβδομάδων τον προηγούμενο μήνα.
Οι πληροφορίες που έχουν φτάσει όμως στην “Φωνή του Μαλεβιζίου” λένε ότι οι διαρρήξεις είναι πολλές περισσότερες, αλλά αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν φτάσει στην Αστυνομία. Είτε γιατί οι παθόντες απλά δεν είχαν τίποτα στο σπίτι για να πάρουν οι δράστες και θεωρείται ότι είναι ανούσιο να γίνει καταγγελία, είτε γιατί πιθανότατα διστάζουν και δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στα περιστατικά.
Όμως τα περιστατικά γίνονται γνωστά στην τοπική κοινωνία από στόμα σε στόμα, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας στην περιοχή.
Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί και δεν τους σταμάτησε ούτε η κατακραυγή της κοινής γνώμης με αφορμή το θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας με την διάρρηξη μέσα σε σπίτι την ώρα που η οικογένεια έλειπε για την κηδεία οικείου προσώπου!
Λίγες ημέρες πριν αλλάξει ο χρόνος ένας 77χρόνος έχασε τη ζωή του μετά από μάχη με ασθένεια. Την ώρα της κηδείας στην εκκλησία του χωριού, οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την απουσία τους και διέρρηξαν την οικία του θανόντος. Επιστρέφοντας στο σπίτι της η σύζυγος του εκλιπόντος διαπίστωσε το γεγονός και μέσα στον πόνο της για την απώλεια του συζύγου της, είχε να αντιμετωπίσει και την διάρρηξη, αφού διαπίστωσε ότι κάποιοι μπήκαν στο σπίτι και άρπαξαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους, κυρίως χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, μετά από αυτό το περιστατικό έγινε και άλλο ένα το οποίο καταγγέλθηκε.
Οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι ακολούθησαν κι άλλα που δεν έφτασαν στην Αστυνομία, τις τελευταίες ημέρες.
Η Αστυνομία, βέβαια, δεν μπορεί να ψάχνει τις φήμες και τις πληροφορίες και σε κάθε περίπτωση οι αρχές επανειλημμένα τονίζουν ότι όλα τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλλονται, ακόμα και όταν κάνει “φτερά” ένα ελαιοραβδιστικό από την αυλή, πόσο μάλλον όταν κάποιος μπαίνει μέσα σε ξένο σπίτι.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, ότι η Αστυνομία περιμένει τα αποτελέσματα εργαστηριακών ελέγχων από αποτυπώματα και ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων δραστών είναι σε εξέλιξη.
 
Η “Φωνή του Μαλεβιζίου” επικοινώνησε και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή, ο οποίος ανέφερε στην εφημερίδα ότι οι κάτοικοι του Φόδελε, είναι ανάστατοι από αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή και ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας με συχνές περιπολίες. Ο ίδιος είναι γνώστης των περιστατικών που έχουν καταγγελθεί στην Αστυνομία, ενώ και στα δικά του αυτιά έχουν φτάσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι διαρρήξεις είναι περισσότερες.