Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η τέχνη του Οριγκάμι

To οριγκάμι λοιπόν είναι η τεχνική διπλώματος του χαρτιού, χωρίς την χρήση κόλλας ή ψαλιδιού, για την δημιουργία διάφορων σχημάτων

origami χαρτί έργο τέχνης υλικά σχέδια

Μια πανάρχαια γιαπωνέζικη τεχνική που η ιστορία της είναι περίπου τόσο παλιά όσο  η ιστορία του χαρτιού. Είναι μια τεχνική που πέρα από την διασκέδαση και την δημιουργία κατασκευών, χρησιμοποιείται και σε πολλούς τομείς: από την  αρχιτεκτονική μέχρι και την ιατρική.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τα οριγκάμι είναι τα χρωματιστά χαρτιά, οι εφημερίδες, χάρτες ή ακόμα και χαρτονομίσματα, ενώ για πιο πολύπλοκες κατασκευές προτιμώνται ειδικά χαρτόνια τα οποία δεν σκίζονται εύκολα. Τα σχέδια των κατασκευών μπορεί να είναι πολύ απλά (όσο απλή είναι μια σαΐτα) μέχρι εξαιρετικά πολύπλοκα, και είμαι σίγουρη πως θα μείνεις έκπληκτος από τις χρήσεις των χάρτινων κατασκευών!

origami χαρτί έργο τέχνης υλικά σχέδια

Ψάχνοντας λοιπόν δεξιά και αριστερά για δημιουργούς οριγκάμι, έπεσα πάνω στην σελίδα του Eric Joisel, που πραγματικά, δεν διπλώνει origami χαρτί έργο τέχνης υλικά σχέδιααπλά κάποια χαρτάκια αλλά  κυριολεκτικά φτιάχνει έργα τέχνης!

Οι λεπτομέρειες στις δημιουργίες του είναι εκπληκτικές, και τα περισσότερα κατασκευάσματά του είναι φτιαγμενα απο ένα και μόνο φύλλο χαρτιού.

Εννοείται φυσικα πως δεν υπάρχει χρήση κόλλας ή ψαλιδιού. Στην σελίδα του πέρα απο τα έργα του, μπορείς να δεις και τις εκθέσεις τις οποίες έχει λάβει μέρος, κάποια προσχέδια, διαγράμματα αλλά και μερικά έργα του την ώρα της κατασκευής τους.

origami χαρτί έργο τέχνης υλικά σχέδια