Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η Green Team του Creta Maris Beach Resort σε δράση

Συντήρηση Δέντρων & Ενημέρωση επισκεπτών σχετικά με την Κρητική Χλωρίδα

δέντρα φροντίδα creta maris κρητική χλωρίδα συντήρηση

Την Τρίτη, 23 Ιουλίου, το Creta Maris Beach Resort, διοργάνωσε την Ημέρα Συντήρησης Δέντρων, και ενημέρωση για την Κρητική Χλωρίδα, στο πλαίσιο των δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί.

Με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τουριστών, η Green Team του Creta Maris BeachResort, στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι-εθελοντές και επισκέπτες-εθελοντές του ξενοδοχείου, προέβη σε ασβέστωμα* δέντρων και περιποίηση καλλωπιστικών φυτών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.

δέντρα φροντίδα creta maris κρητική χλωρίδα συντήρηση

Οι συμμετέχοντες εθελοντές-επισκέπτες αφού ενημερώθηκαν για το πρωτοπόρο Πρόγραμμα Βιωσιμότητας που υλοποιεί το ξενοδοχείο και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν και οι ίδιοι να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, ξεναγήθηκαν στους μοναδικούς κήπους του Creta Maris, όπου φιλοξενούνται ξεχωριστά είδη φυτών και δέντρων, χαρακτηριστικά δείγματα της τοπικής χλωρίδας. Στη συνέχεια, συμμετείχαν στη πρακτική, με ρίζες από την Αρχαία Ελλάδα, του ασβεστώματος των δέντρων, ενώ περιποιήθηκαν καλλωπιστικά φυτά και ελιές. 

Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι και τυχεροί που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος την Κρητική χλωρίδα και να συμμετάσχουν σε παραδοσιακές εργασίες των κατοίκων της Κρήτης.

δέντρα φροντίδα creta maris κρητική χλωρίδα συντήρηση

*Ασβέστωμα = μέθοδος στοιχειώδους εντομοπροστασίας/παρασιοτοπροστασίας οπωροφόρων και καλλωπιστικών φυτών, αλλά και προστασίας των κορμών τους από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.