Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Η trance εκδοχή του blues! - Otis Taylor & contraband

Τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στο Cine Studio live

otis taylor contraband συναυλία τεχνόπολις

O Otis Taylor και οι Contraband έρχονται για πρώτη φορά στο Ηράκλειο τη Δευτέρα 05 Νοεμβρίου στο Cine Studio live για να παρουσιάσουν την μοναδική trance εκδοχή της blues σκηνής. Από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της blues μουσικής και προσωπικές συνεργασίες με σπουδαίους μουσικούς οπως ο Buddy Guy και ο Gary Moore επί σκηνής!

Η περίπτωση του Otis Taylor ως καλλιτέχνη είναι ξεχωριστή όχι μόνο λόγv της αναμφισβήτητης ποιότητας του ταλέντου του αλλα και για την πορεία που έχει διαγράψει στην μουσική. Μια σπουδαία μουσική καριέρα για τον περίφημο κιθαρίστα, αρμονικίστα και πολυοργανίστα από το Colorado, σε μια σημαντική μουσική πορεία από το 1977, έχοντας βραβευτεί με 11 βραβεία της blues ανάμεσα στα οποία και αυτό του καλύτερου Blues καλλιτέχνη που μοιράστηκε με την Etta Jamesto 2004!

Ξεκίνησε την πορεία του παίζοντας banjo αλλα στην πορεία προτίμησε την κιθάρα & τη φυσαρμόνικα. Από τους ελάχιστους εναπομείναντες μουσικούς της blues , το μεγαλύτερο φλέρτ του με την mainstream συνήδηση ήρθε όταν συμπεριλήφθη το καμμάτι του ''Ten Million Slaves;; στο soundtrack της ταινίας Public Enemies του Μάικλ Μάν.

Κύριο μουσικό χαρακτηριστικό, που κάνει τον Otis τόσο ξεχωριστό, είναι η μείξη των διαφόρων στυλ του Blues με την country σε ύφος trance ,επικεντρωμένο υφολογικά και στιχουργικά στον ρατσισμό, την φτώχεια και την ατέρμονη ανάγκη για εξιλέωση, τη στιγμή που αφήνει ευσυνέιδητα εντελώς ανοικτό το μουσικό αποτέλεσμα στις ερμηνείες του ακροατή / θεατή.

Με την υπέροχη μπάντα του ο Taylor μας δίνει μια τελείως διαφορετική θεώρηση για το Bluea!

Open Act : Rough Blu