Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Θέλεις να αλλάξεις τρόπο ζωής; Ξεκίνα από τη Γαύδο!

Διακοπές για την ηρεμία της ψυχής και το "άδειασμα" του κεφαλιού; Υπάρχει νέα πρόταση που μπορεί να σας ενδιαφέρει.

γαύδος διακοπές γιογκα διαλογισμός  Ιπποκράτεια διατροφή σχολή σχέσεων Τυλλινάκη Βαλαβάνη

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Αν είστε από τους τύπους που γενικότερα ψάχνονται και τολμούν, και θέλετε να κάνετε ... άλλου τύπου διακοπές (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστή να τα αφήσετε πίσω) για να γίνετε άλλοι άνθρωποι, να αποτοξινωθείτε, να ηρεμήσετε και να αναγεννηθείτε… υπάρχει τρόπος και μάλιστα θεραπευτικός!

Εύκολος δεν είναι, αν δεν έχεις πάρει απόφαση ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις, ότι πρέπει να κάνεις ένα βήμα για να προστατεύσεις την υγεία σου μέσα από τον τρόπο ζωής σου.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δυο άνθρωποι στο Ηράκλειο που ασχολούνται με τον υγιεινό τρόπο ζωής γενικότερα, και έχουν βάλει σκοπό αυτές τις αρχές να τις μεταλαμπαδεύσουν σε όσους περισσότερους μπορούν, η ομοιοπαθητική ιατρός, ενεργειακή ολιστική διατροφολόγος κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη και η ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια κ. Τερέζα Βαλαβάνη σχεδιάζουν ένα ταξίδι:

ένα ταξίδι για μοντέρνους Ροβινσώνες στο νησί της Καλυψούς, τη Γαύδο, που διοργανώνεται από τη "Σχολή Σχέσεων" του Ηρακλείου Κρήτης.

Ένας προορισμός που ούτως  ή άλλως είναι διαφορετικός από τους άλλους.γαύδος διακοπές γιογκα διαλογισμός  Ιπποκράτεια διατροφή σχολή σχέσεων Τυλλινάκη Βαλαβάνη

«Ξέρουμε ότι αυτό που επιχειρούμε, εύκολο δεν είναι. Και εμείς πρώτη φορά το τολμούμε τόσο μαζικά. Συνήθως περιοριζόμαστε σε αντίστοιχα διήμερα που διοργανώνουμε στην Αγ.Πελαγία. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε είναι πως υπάρχει  μέθοδος να αισθανθούν οι άνθρωποι καλύτερα, να είναι πιο ήρεμοι και πιο υγιείς μέσα  από τη διατροφή, την άσκηση και το διαλογισμό.

Ο δρόμος του υγιεινού τρόπου ζωής δεν είναι ο εύκολος δρόμος, είναι ο δύσκολος. Όμως αξίζει για το πολυτιμότερο αγαθό που έχουμε, την υγεία, να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας, έστω και αν αυτό είναι το πρώτο μικρό μας βήμα, μέσα από μια πρώτη  μικρή αλλαγή.

Κανείς δε λέει ότι ριζικά είναι εύκολο να αλλάξει ο τρόπος ζωής και συνήθειες δεκαετιών, μπορεί όμως να γίνει μια αρχή», σημείωσε στο MadeinCreta η κ. Τυλλιανάκη.

Η ενεργειακή δύναμη της Γαύδου

Και η αρχή αυτή μπορεί να γίνει μέσα από τις αναζωογονητικές δυνάμεις της Φύσης και του Πολιτισμού!

Διότι μαγικοί τρόποι σαφώς και δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως μέθοδοι που θα διδαχθούν μέσα σε μια θεραπευτική κοινότητα που θα λειτουργήσει σε κατασκήνωση στο Σαρακίνικο, στο συγκλονιστικά «ενεργειακό» νησί της Γαύδου στο Λιβυκό Πέλαγος, στα νότια του Νομού Χανίων.

Η θεραπευτική αυτή διαδρομή διοργανώνεται για τον Αύγουστο από το Σάββατο 3 Αυγούστου έως την Κυριακή 11 Αυγούστου 2013, απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μια διαφορετική εμπειρία διακοπών σε ένα παρθένο νησί, μακριά από την κρίση, το τσιμέντο και την αποξένωση των πόλεων, τις όποιες ανέσεις και πολυτέλειες, τα κινητά, τους υπολογιστές και τις τηλεοράσεις και θέλουν να κάνουν αποτοξίνωση από το άγχος, τη θλίψη, το φόβο, τις κακές καθημερινές συνήθειες (ακατάλληλη  διατροφή, εξάρτηση από τσιγάρο, αλκοόλ, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.).

Το 10ωρο καθημερινό πρόγραμμα  7.00-12.00 και 17.00-22.00  θα περιλαμβάνει:γαύδος διακοπές γιογκα διαλογισμός  Ιπποκράτεια διατροφή σχολή σχέσεων Τυλλινάκη Βαλαβάνη

-          Αποτοξίνωση
-          Χορτοφαγία  (αποχή από καφέ, αναψυκτικά, ζάχαρη, γλουτένη, αλκοόλ, κρέας)
-          Υπερτροφές - αντιοξειδωτικό πρωινό
-          Εισαγωγή στην Ιπποκράτεια Διατροφή
-          Θαλασσοθεραπεία  (2 μπάνια την ημέρα και aqua gymnastic)
-          Γιόγκα μακροζωίας  και σουηδική γυμναστική
-          Πεζοπορίες στη φύση
-          Διαλογισμός και θεραπευτικός οραματισμός
-          Ομάδα Αυτογνωσίας (η σχέση μου με το  σώμα μου, με τους άλλους, με τις εξαρτήσεις μου, με τον πνευματικό μου εαυτό)
-          Art- therapy και ψυχαγωγία (μουσικοθεραπεία, τραγούδι, χορό, παντομίμα, ποίηση, μαντινάδα, χαϊκού,  μύθο, παραμύθι, δοκίμιο,       -                -ακουαρέλα)
-          Book-therapy (ανάγνωση και ανάλυση/συζήτηση αποσπασμάτων από επίλεκτα βιβλία).

*Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων τηλέφωνο  για πληροφορίες και κρατήσεις:

Δήμητρα Τυλλιανάκη  2810242279 και 6932-384288 και

Τερέζα Βαλαβάνη 2810326570 και  6977-479717