Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κέρδισε τις εντυπώσεις η θεατρική ομάδα του Άη Γιάννη - Κανέβου

Εξαιρετική παρουσία από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άη Γιάννη – Κάνεβου «Ο Σαλβαράς»

Μεγάλη επιτυχία είχαν οι δύο παραστάσεις από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Άη Γιάννη – Κάνεβου «Ο Σαλβαράς» στις 30 και 31 Ιουλίου.

Ο υπεύθυνος πολιτισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου Γιάννης Νεκτάριος Χαραλαμπάκης ανέφερε ιδιαίτερα τον ρόλο των νέων και τόνισε ότι αναλογιζόμενοι την ιδιότητα των νέων ανθρώπων να είναι φορείς νέων ιδεών και δυνάμει το ενεργειακά πιο αξιόλογο και αξιοποιήσιμο μέλος του κοινωνικού ιστού, η νεολαία του τόπου μας αποτελεί, ένα υγιές ζωντανό τμήμα, που σήμερα φαντάζει επιτακτική η ανάγκη, για την δραστηριοποίηση της στους κόλπους της κοινωνίας, κάνοντας έργα που θα αφορούν άμεσα τους νέους, κινήσεις που θα τους φέρουν κοντά μας και θα τους ανοίξουν πεδία δράσης, πράξεις που έμπρακτα θα αποδεικνύουν την εμπιστοσύνη στην ικανότητα τους να διακριθούν και να επιτελέσουν έργο σε ποικίλους τομείς όπως είναι η υποκριτική -το θέατρο.

Ιδιαίτερα στον πολιτισμό, που προσφέρει ευρύτερα πεδία δράσης, μπορούμε να στρέψουμε το ενδιαφέρον των νέων, δίνοντας τους την ευκαιρία για δημιουργία και αναθέτοντας τους αρμοδιότητες.

Τρανό παράδειγμα η θεατρική ομάδα του συλλόγου Αγίου Ιωάννου -Κανεβου «ο Σαλβαρας» όπως και η θεατρική ομάδα Αγίας Γαλήνης, που κάθε χρόνο μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις που παρουσιάζουν, επιβεβαιώνουν την θέληση και το ταλέντο τους ότι μπορεί να υπάρξει συνέχεια αυτού του τόπου, για μια ποιοτικά βελτιωμένη κοινωνία, που μέσα από την συλλογικότητα και την κατάργηση της περιθωριοποίησης των μελών της θα εξελίσσεται και θα προοδεύει.

Αξιζουν πολλά συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα του Αη Γιάννη -Κανεβου για την πολύ πετυχημένη θεατρική τους παράσταση απόψε και χθες και τους διαβεβαιώνουμε ότι ο τομέας πολιτισμού του Δήμου Αγίου Βασιλείου θα στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες τους.

Η θεατρική παράσταση η φετινή ήταν διασκευή του Γιώργου Καλογεράκη με την κωμωδία "Ο παρθένος". Την πρώτη ύλη συγγραφής της τη συναντάμε στην κωμωδία του Μένανδρου "Ο δύσκολος". Στη δεκαετία του 60 ο Νίκος Σφυροερας γύρισε την ταινία "Ο παρθένος" στη Νάξο με κορυφαίους ηθοποιούς ως πρωταγωνιστές όπως η Σαπφώ Νοταρά, η Γκιζελα Ντάλα και ο Άλκης Γιαννακας, δίνοντας της έντονο παραδοσιακό νησιώτικο χρώμα. Κυρίαρχο στοιχείο της κωμωδίας ως συνήθως ο Έρωτας που είναι και παραμένει κινητήριος μοχλός του σύμπαντος. Συγχαρητήρια πολλά στον σύλλογο και τον πρόεδρο κ. Μανόλη Ζαμπετακη, στα Μέλη του συλλόγου και σε όλους τους συντελεστές της παράστασης που για άλλη μια φορά ήταν υπέροχοι.