Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κίνδυνος νέας ανθεκτικής μετάλλαξης - Αντιμετωπίσιμη σε 3 μήνες

Pfizer - Μπουρλά: Μέσα σε 3 μήνες μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ανθεκτική νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε την Τρίτη (24/08) ότι δεν αποκλείεται στο μέλλον να εμφανιστεί μια παραλλαγή του κορονοϊού, η οποία θα είναι «ανθεκτική» στα εμβόλια. Ωστόσο, τόνισε, ότι η εταιρεία διαθέτει ένα σύστημα για την παραγωγή ενός εμβολίου μέσα σε περίπου τρεις μήνες.

«Κάθε φορά που εμφανίζεται μια παραλλαγή, οι επιστήμονές μας την εξετάζουν», δήλωσε ο Μπουρλά στην εκπομπή «America’s Newsroom» του Fox News. «Ερευνούν για να δουν αν αυτή η παραλλαγή μπορεί να ξεφύγει από την προστασία του εμβολίου μας. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη καμία, αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό μια μέρα να εμφανιστεί κάποια από αυτές».

Ο Μπούρλα αναφέρθηκε σε μια ειδική διαδικασία της εταιρείας για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου εντός 95 ημερών από τον εντοπισμό της. Ειδικοί σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας επαναλαμβάνουν εδώ και μήνες ότι η διεύρυνση της εμβέλειας των υφιστάμενων εμβολίων σε όλο τον πληθυσμό θα μειώσει την ευκαιρία για περαιτέρω μετάλλαξη του ιού.

Μετά την ανακοίνωση της έγκρισης του εμβολίου της Pfizer από τον FDA, ο κορυφαίος λοιμοξιωλόγος Άντονι Φάουτσι, είπε ότι το 30% των ατόμων που διστάζουν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν σοβαρά.

Ωστόσο, ο Μπουρλά δήλωσε στο Fox News ότι η εταιρεία δεν έθεσε ως προτεραιότητα την εμπορία των εμβολίων για να αμβλύνει τον δισταγμό για τα εμβόλια, αλλά αντίθετα επικεντρώθηκε στην αύξηση της προσφοράς τους για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση και να συνεχίσει να καταπολεμά τις αναδυόμενες παραλλαγές.

«Δεν νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι προτεραιότητα για εμάς να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουμε», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: Foxnews