Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Και ο «Θρυλέων» στο Ηράκλειο!

Η θρυλική μασκότ του Ολυμπιακού ακολουθεί πιστά την ομάδα μπάσκετ των Πειραιωτών

Το «ερυθρόλευκο» χρώμα κυριάρχησε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου

Από τους πιο πιστούς... φίλους του μπασκετικού Ολυμπιακού (αν όχι ο πιο πιστός) είναι αναμφίβολα, εδώ και χρόνια, ο «Θρυλέων»!

Η θρυλική μασκότ των «ερυθρολεύκων» δίνει το «παρών» σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια των Πειραιωτών και τους ακολουθεί πιστά κι εκτός ΣΕΦ, όταν η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου μετακινείται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μαζί με το Road Store, το αυτοκινούμενο κατάστημα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να ταξιδεύει παντού με τον μπασκετικό Ολυμπιακό.

Το ίδιο έγινε και σήμερα, καθώς οι τρεις φορές πρωταθλητές Ευρώπης (1997, 2012,2013), ξεκινούν το φετινό μακρύ ταξίδι τους στην Euroleague από την Κρήτη!

Οι Πειραιώτες επέλεξαν να κάνουν την αποψινή ευρωπαϊκή τους πρεμιέρα κόντρα στη Μπασκόνια (21:00) από τα «Δύο Αοράκια» και το Ηράκλειο, καθώς είναι τιμωρημένοι από τον περσινό 5ο τελικό με την Εφές.

Κι έτσι, αναγκάστηκαν να παίξουν μακριά από το «σπίτι» τους, σ' ένα πολύ γνώριμο ωστόσο γι' αυτούς γήπεδο, δίνοντας την ευκαιρία στους υποστηρικτές τους στην μεγαλόνησο να τους απολαύσουν και να τους στηρίξουν για ακόμη μία φορά από κοντά.

Το πρωί λοιπόν η «ερυθρόλευκη» μπουτίκ βρέθηκε στην πλατεία Δασκαλογιάννη, προσελκύοντας όσους φίλους του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο κέντρο. Εκεί ήταν και ο «Θρυλέων», που φωτογραφήθηκε με όσους έκαναν... στάση στο Road Store για να αγοράσουν εισιτήρια για το αποψινό παιχνίδι ή άλλα αναμνηστικά της αγαπημένης τους ομάδας!

Θρυλέων Ηράκλειο Ολυμπιακός μπάσκετ Ολυμπιακός Δύο Αοράκια Red Store Ολυμπιακός Ολυμπιακός Μπασκόνια Road store Ολυμπιακός

Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς, αν τα «Λιοντάρια» διέθεταν λίγο παραπάνω χώρο και... άνεση, τότε σίγουρα θα είχαν επιλεχθεί απ' την πειραϊκή ΚΑΕ, μόνο και μόνο για να νιώθει πιο... άνετα (ελέω ονόματος!) η μασκότ τους!

Το κλειστό στα «Δύο Αοράκια» μπορεί να θεωρηθεί από πολλούς το «δεύτερο σπίτι» του μπασκετικού Ολυμπιακού, μια και στο παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί ως έδρα των «ερυθρολεύκων» (λόγω τιμωριών και πάλι) και σε άλλα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Απ' την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του έχουν συμμετάσχει την τελευταία διετία και στα δύο διεθνή τουρνουά μπάσκετ που έχουν φιλοξενηθεί στο Ηράκλειο.

Η παράδοση είναι με το μέρος τους. Και μένει να δούμε αν θα τη συνεχίσουν και απόψε, έστω και χωρίς τον ηγέτη τους Βασίλη Σπανούλη, απέναντι στους Βάσκους του Πάμπλο Πριχιόνι.