Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εισέπραξε τη 13η σύνταξη

Επιβεβαιώνονται οι φήμες ότι υπάρχουν και άλλοι βουλευτές που εισέπραξαν το επίδομα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, εκτός από τον Μάκη Μπαλαούρα και τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη.

Πρόκειται έτσι για τουλάχιστον δύο: ο ένας είναι ο Γιώργος Ντζιμάνης του ΣΥΡΙΖΑ και ο άλλος είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος της ΝΔ.

Ο πρώτος ξεκαθάρισε ότι επέστρεψε το ποσό στον ΕΦΚΑ, ενώ ο κ. Γιακουμάτος ανέφερε πως έδωσε πολαπλάσια χρήματα σε κοινωνικά συσσίτια, σε τρεις εκκλησίες και σε ρακοσυλλέκτες, ενώ δώρισε σε ΑμεΑ δύο air-conditions.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Γιακουμάτου έχει ως εξής:

«Η κυβερνητική ανικανότητα , η προχειρότητα , η ανάγκη της κυβέρνησης για μικροπολιτικές εξυπηρετήσεις οδήγησε τα Χριστούγεννα του 2016 στη καταβολή ενός επιδόματος φιλανθρωπίας που βαπτίστηκε 13η σύνταξη, χωρίς έλεγχο, εισοδηματικά κριτήρια και σαφείς προϋποθέσεις και έλαβα το επίδομα χωρίς να το αιτηθώ , χωρίς να το ζητήσω, χωρίς να το ξέρω , χωρίς να το περιμένω και ως γνωστόν χωρίς να το έχω ψηφίσει στη Βουλή.

Τα Χριστούγεννα όπως σταθερά κάνω κάθε χρόνο , και είναι γνωστό αυτό, ενίσχυσα το δίκτυ αλληλεγγύης προς αδύναμους συμπολίτες, που σταθερά διατηρώ για πολλά χρόνια χωρίς να το δημοσιοποιώ. Έτσι αυτά τα λεφτά όπως και άλλα από προσωπικά και οικογενειακά εισοδήματα διατέθηκαν για τα κοινωνικά συσσίτια ενοριών σε όλη την Αττική αλλά και σε σωματεία που υποστηρίζουν την επιβίωση αδύναμων συμπολιτών μας, τα οποία ανέρχονται σε πολλαπλάσιο ποσό από αυτό που έλαβα. Ενδεικτικά αναφέρω ενορίες σε Περιστέρι, Καματερό, Αγ. Βαρβάρα και το σωματείο των ρακοσυλλεκτών , ένα σωματείο που έχει ως μέλη του βιοπαλαιστές και αγωνιστές της ζωής.

Δεν κοινοποιώ από θέση αρχής τις ευχαριστήριες επιστολές των ενοριών και των σωματείων αλλά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου προς τεκμηρίωση και μόνο των λεγομένων μου, που αποδεικνύουν ότι διέθεσα δεκαπλάσια από τα λεφτά που έλαβα σε δράσεις αλληλεγγύης.

Προέρχομαι από μια φτωχή γειτονιά της Αττικής, πάλεψα όπως και δεκάδες άλλες χιλιάδες της γενιάς μου για τη βελτίωση της ζωής μας σπουδάζοντας και δουλεύοντας σκληρά, στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε προσπαθώ να ενισχύω τους συνανθρώπους μας που αγωνίζονται σκληρά για την επιβίωση τους».

insider.gr

Σφάλμα | Made in Creta

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.