Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Και όμως υπάρχει ακόμη Ελληνικό φιλότιμο

Η εφημερίδα "Σερραϊκον Θάρρος" στο κεντρικό της άρθρο, υποκλίνεται στην ανθρωπιά και την βαθειά αίσθηση καθήκοντος από τις  νοσηλεύτριες της Κρήτης

Το κεντρικό άρθρο της εφημερίδας:

Ανθρωπιά και βαθειά αίσθηση καθήκοντος από τις  νοσηλεύτριες της Κρήτης

Πανελλήνια συγκίνηση από την θετική πρωτοβουλία των 10 νοσηλευτριών της Κρήτης. Δέκα εξειδικευμένες νοσηλεύτριες από νοσοκομεία της Κρήτης, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για εθελοντική βοήθεια, προσφέρθηκαν να ανέβουν στην Θεσσαλονίκη και να στελεχώσουν τις μονάδες ΜΕΘ των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας, που ζουν «συνθήκες πολέμου».

Παρήγορο σημάδι ανθρωπιάς και αίσθησης καθήκοντος. Μέσα στην δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία και την συνδικαλιστική λογική των «κεκτημένων», επιβιώνουν, ευτυχώς, φωτεινές μονάδες εργαζομένων, που διαψεύδουν την γνωστή αρνητική εικόνα. Μπράβο στις Κυρίες (με Κ κεφαλαίο) αυτές, που με την πράξη τους εξέπεμψαν αυτό το εξαιρετικό μήνυμα και μας κάνουν αισιόδοξους ότι ζει ακόμα το ελληνικό φιλότιμο. Ποιός ξέρει, στα σπίτια αυτών των κοριτσιών θα άκουγαν ιστορίες για τους παππούδες τους που ανέβηκαν εθελοντικά και θυσιάστηκαν στον Μακεδονικό αγώνα. Και ως άξιες απόγονοι ένδοξων προγόνων, επιβεβαίωσαν τους ιδιαίτερους ιστορικούς δεσμούς Κρήτης και Μακεδονίας.

Ακολούθησε ανάλογη συγκινητική, εθελοντική προφορά και από άλλα νοσοκομεία της χώρας (Κομοτηνής , Άργους, Ιωαννίνων).

Τις ξεχωριστές αυτές συμπεριφορές χαιρέτησαν, με ανακοινώσεις τους, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Υγείας.