Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Καλάθι του νοικοκυριού: Έως 11,3% οι μειώσεις στο συνολικό του κόστος

Νέες μειώσεις για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα - Άδωνις Γεωργιάδης: «Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές»

«Σε νέες μειώσεις που ανήλθαν έως το -11,3% προχώρησαν οι περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο συνολικό κόστος του “καλαθιού του νοικοκυριού“ με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

«Για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα επιτυγχάνουμε να μειώσουμε μεσοσταθμικά το “καλάθι του νοικοκυριού”. Για μια ακόμη εβδομάδα παρατηρούμε πάρα πολλές μειώσεις, ελάχιστες αυξήσεις και μειούμενα στο σύνολο “καλάθια”. Η πρωτοβουλία μας αποδίδει καρπούς για τους καταναλωτές», επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναλυτικά, από το σύνολο 816 προϊόντων στο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 186, ποσοστό 22%, η τιμή μειώθηκε
-στα 555, ποσοστό 69% η τιμή παρέμεινε σταθερή
-και μόλις σε 75, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε ελαφρά στις περισσότερες περιπτώσεις.

«Ως εκ τούτου, το συνολικό κόστος του “καλαθιού του νοικοκυριού” είναι αισθητά μειωμένο στις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ με τη μεγαλύτερη μείωση -11,3% στην αλυσίδα My market» καταλήγει η ανακοίνωση.
Νέος κατάλογος

Να σημειωθεί ότι σήμερα ο νέος κατάλογος με τα 50+1 προϊόντα που περιλαμβάνουν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ στο «καλάθι του νοικοκυριού». Με μειωμένη τιμή εμφανίζονται ένα στα τρία προϊόντα.

    Οι τιμές των προϊόντων στο ακόλουθο link: https://e-katanalotis.gov.gr/

Παράλληλα, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τροποποιητική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία αφορά κυρίως στη σήμανση στα προϊόντα που είναι στη λίστα, αλλά και σε νέες υποχρεώσεις των σουπερμάρκετ.