Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κατέβασαν τους διακόπτες της ΕΡΤ - Η Δημοκρατία ψυχορραγεί...

Η κυβέρνηση «σκότωσε» την ΕΡΤ

ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου

Μεθόδους του επάρατου χουντικού καθεστώτος, καταλύοντας κάθε έννοιας Δημοκρατίας, εμφάνισε η κυβέρνηση της υποτέλειας, «τυλίγοντας» σε μια κόλλα χαρτί την ενημέρωση και την τύχη των λειτουργών και των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Το πλέον ανησυχητικό ήταν ότι το απόγευμα κλούβες των ΜΑΤ και κουκουλοφόροι απέκλεισαν το στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Μουρούζη. Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση, είχαν καθαρό χρώμα πραξικοπήματος, και έφεραν στη μνήμη πολλών στιγμές της επιβολής της δικτατορίας.

Δηλώνοντας πλήρη υποταγή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, οι υποτακτικοί και αφοσιωμένοι εντολοδόχοι των τροϊκανών στην Ελλάδα  Σαμαράς, Κεδίκογλου και Στουρνάρας φιμώνουν στα πλαίσια της… δημοσιονομικής προσαρμογής μια ιστορική φωνή, απόκτημα του ελληνικού λαού, και στέλνουν στην ανεργία του 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων και άλλους 2.656, αδιαφορώντας για την αντισυνταγματικότητα του νομοθετήματος!

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου πέρυσι και πριν είκοσι μέρες είχε υπερασπιστεί με πάθος το δημόσιο αγαθό και τάχθηκε κατά του λουκέτου στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, ενώ χθες πήρε στροφή 360 μοιρών και με την υπογραφή του και την αλλαγή πολιτικής του, σήμανε χωρίς αιδώ στη διακοπή λειτουργίας της και στην απόλυση των εργαζομένων. Ο Μανώλης Γλέζος από τις εγκαταστάσεις  της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή μίλησε ότι η τρόϊκα με τους εντολοδόχους τους με την κατάργηση του εθνικού οργανισμού θέλουν τη σιωπή στη χώρα, ενώ ο μουσικοσυνθέτης Χρήστος Λεοντής μίλησε για «μέρα πένθους» για την Ελλάδα, «αθλιότητα» και «αντισυνταγματικό πραξικόπημα».

Κατάληψη από ... τον κόσμο

Το συγκλονιστικό για τους εκατοντάδες που βρέθηκαν από το απόγευμα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείουΕΡΑ Ηρακλείου, στην παραλιακή λεωφόρο, ήταν ότι όλοι κατέφθαναν σοκαρισμένοι, από τη μια για τους ανθρώπους που από τα μεσάνυχτα βγαίνουν επισήμως στην ανεργία, κι από την άλλη  - και κυρίως για αυτό - για την καταπάτηση κάθε έννοιας Δημοκρατίας.

Είναι από αυτές τις στιγμές που το ένστικτό σου στο λέει... "Θα γραφτούν στην ιστορία". Ποιος θα τις γράψει και πώς; Ας ελπίσουμε ότι δε θα βρεθεί κανένας να πει ότι ... η κακοκαιρία προκάλεσε ζημιά στα καλώδια!

Οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που εξακολουθούν να εκπέμπουν θυμίζουν ... Πολυτεχνείο: την ελεύθερη φωνή που ξαφνικά φιμώθηκε... Κι ο κόσμος παραμένει εκεί, στο πλευρό των εργαζομένων, αγωνίζεται για το υπέρτατο αγαθό της Δημοκρατίας. Δε λείπει κανείς: μικροί, μεγάλοι, με κομματικές σημαίες ή χωρίς, συμμετέχουν με τη φωνή τους στη μουσική κινητοποίηση στο προαύλιο της ΕΡΤ. Τραγουδούν "τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα" και στέλνουν ηχηρό μήνυμα που ξεκίνησε χωρίς μικροφωνική εγκατάσταση και φώτα αλλά εξελίχθηκε σε live ... ζηλευτό!

ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου

ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου

Το ένστικτο είναι μεγάλο πράγμα τελικά. Η καταπάτηση της Δημοκρατίας χτύπησε "καμπανάκι" σε πολλούς που δε συνηθίζουν να βγαίνουν στις διαδηλώσεις. Και δεν είναι μόνο από συμπάθεια προς τους απολυμένους. Δεν παραγνωρίζει, φυσικά, κανένας τις απολύσεις. 2.656 άνθρωποι δεν είναι αμελητέος αριθμός, ούτε και οι χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που θα είναι πιθανότατα τα επόμενα θύματα. Όμως η ευκολία με την οποία οι διακόπτες κατεβαίνουν, η οθόνη δείχνει "μαύρο" και η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή έτοιμη να παρέμβει... είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ανησυχητική. ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου

Αυτή η ανασφάλεια, ο παρεμβατισμός και η αβεβαιότητα είναι που κινητοποίησαν εκατοντάδες ανθρώπους. Μαζί τους και αρκετούς μουσικούς, που πέρασαν από τα στούντιο της ΕΡΑ και αυτή τη φορά κατέφθασαν ως υπερασπιστές, και μάλιστα ... εύηχους! Την ώρα που "ξηλωνόταν" και το ert world, ο κόσμος τραγουδούσε "Πότε θα κάνει ξαστεριά"...

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να εκπέμπουν μέσα από την ιστορική συχνότητα της ΕΡΑ Ηρακλείου είναι οι εργαζόμενοι του σταθμού που από την πρώτη στιγμή της αναγγελίας του κλεισίματος της ΕΡΤ βρέθηκαν στα «χαρακώματα» του αγώνα.

Ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους σ’ όλη τη χώρα δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του σταθμού χτίζουν μαζί με τους πολίτες και τους φορείς του Ηρακλείου ένα τείχος αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δικαιώματος της ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από το απόγευμα μόλις έγινε γνωστό το κλείσιμο, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ βρέθηκαν μπροστά στα μικρόφωνα και εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για τις δραματικές εξελίξεις που αφήνουν στο δρόμο περισσότερες από 2.500 χιλιάδες οικογένειες.

Εκπρόσωποι φορέων και απλός κόσμος βρίσκονται στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ με την παρουσία τους στο στούντιο της οδού Μάχης Κρήτης 161 και με τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης που στέλνουν.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Ηρακλείου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν ενημερώνοντας τον κόσμο για όλες τις εξελίξεις και καλούν τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους.

ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου

ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου

ερτ λουκέτο σαμαράς κεδίκογλου φασισμός πραξικόπημα κατάληψη ερα ηρακλείου