Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κλείνει ... με δυο καρέκλες!

Η κυρία Μπόρενα τα μεσημέρια βάζει δυο καρέκλες στην είσοδο του καφενείου της, αναπαύεται στο κρεβάτι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, έχοντας, όμως, «έγνοια λαγού»

κλείνει με δυο καρέκλες καφενείο μπόρενα

Στους παραδοσιακούς καφενέδες των κρητικών χωριών, οι μαγαζάτορες αρνούνται να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής κι επιμένουν στο δικό τους μοντέλο. Δεν τους φοβίζουν οι κάθε λογής κακοποιοί, εισαγόμενοι και εγχώριοι και παίρνουν μέτρα αυτοπροστασίας και διαφύλαξης της περιουσίας τους.

Ακολουθώντας αυτά τα μονοπάτια η κυρία Μαρία Κουμεντάκη, γνωστότερη ως Μπόρενα, παρά το βάρος των χρόνων που κουβαλά, δεν τρομάζει στο σύγχρονο έγκλημα νιώθοντας και την ασφάλεια του ατρόμητου συζύγου της καπετάν Γιώργη Μπόρη στο χωριό Πατσός Ρεθύμνου.

Ο καπετάν Μπόρης κυκλοφορεί ένστολος και εκτελεί περιπολίες, ενώ πραγματοποιεί και άλλες… δύσκολες αποστολές συνοδεύοντας ως ξεναγός επισκέπτες, στα αξιοθέατα του φαραγγιού του Αγίου Αντωνίου.

Κατά τις παραδοσιακές της συνήθειες, η κυρία Μπόρενα τα μεσημέρια βάζει δυο καρέκλες στην είσοδο του καφενείου της, αναπαύεται στο κρεβάτι που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, έχοντας, όμως, «έγνοια λαγού» σε επισκέψεις πελατών. Όταν, πλέον, ολοκληρώσει το χρόνο της μεσημβρινής ανάπαυσης, φτάνει στην είσοδο, αποσύρει τις καρέκλες και υποδέχεται τους πελάτες για τον απογεματινό καφέ.