Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κουκούλωσαν το μεγάλο σκάνδαλο

Στα πέριξ

 

*Το πάνε σιγά, σιγά να απαλλάξουν με βούλευμα και τους υπόλοιπους που εμπλέκονται στο σκάνδαλο μεγατόνων της Novartis. Οι πρώτοι που απαλλάχτηκαν ήταν Φραζής και Μανιαδάκης. Ευθύνονται …γιατροί και νοσοκόμοι…

*Αυτές οι υποθέσεις, όσο κι αν βρωμάνε από χιλιόμετρα κλείνουν με συνοπτικές διαδικασίες!

*Οι πολλοί αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα κι αν έχουν δάνεια από τράπεζες. Έχουν σκληρύνει την στάση τους ακόμα κι αν έχουν μικρό δάνειο, ακόμα κι αν το ετήσιο εισόδημά τους είναι εισόδημα φτώχειας!

*Όταν χρεοκόπησαν τη χώρα, το χρέος ήταν 330 δις. ευρώ. Σήμερα έχει φτάσει τα 400 δις. Έρχονται τα ζόρια που δεν περιμέναμε.

*Ακούς παντού: «Θα ξεπουλήσουν κι όσα ασημικά απόμειναν». Και το ξεπούλημα θα φέρει… σταθερότητα!

*Ξεπέρασε τα δυο δις το χρέος στα νοσοκομεία και πάνε ολοταχώς στα ιδιωτικά συμφέροντα την δημόσια περίθαλψη. Επί Ξανθού και Πολάκη υπουργών Υγείας υπήρχε πλεόνασμα 624 εκατ. ευρώ.

*Παρακολουθείτε την κατάντια των κρατικών νοσοκομείων της Κρήτης. Τα αφήνουν υποστελεχωμένα και στα δύσκολα του γιατρούς να καλύψουν τις ανάγκες…

*Και στην τρέχουσα περίοδο του τουρισμού παρατηρείται ήδη αυξημένη ζήτηση. Φανταστείτε τους μήνες αιχμής!

*Φούσκωσαν τα… μυαλά ορισμένων ξενοδόχων στην Κρήτη και μιλούσαν για ρεκόρ αφίξεων, κυρίως, Γερμανών τη σεζόν που διανύουμε. Κάποιοι άρχισαν να ακυρώνουν αλλά και πάλι αναμένονται πολύ περισσότεροι από πέρυσι…

*Και όμως όσοι ντόπιοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποφασίσουν, διαρκούσης της σεζόν, να φύγουν, υπογράφουν ότι θα καταβάλλουν στους ξενοδόχους ποινή 5.000 ευρώ! Φτάσαμε εκεί και είναι ο τρόπος που επινόησαν για να τους κρατήσουν. Αλλά, μάλλον, το αντίθετο αποτέλεσμα θα φέρουν έλεγε συνδικαλιστής τους…

*Όσοι αποφασίσουν να εργαστούν έχουν να αντιμετωπίσουν και εξαντλητική δουλειά σε συνθήκες γαλέρας και μισθούς πείνας…

*Γι αυτό έτρεξαν στα σκλαβοπάζαρα των μελαμψών και ψάχνουν είλωτες ακόμα και χωρίς ειδίκευση. Η δουλεία, όμως, έχει καταργηθεί τώρα και δυο αιώνες.

*Το χτυπάει τώρα το κεφάλι του ο δήμαρχος πόλης της Κρήτης που δεν διεκδίκησε την θέση του βουλευτή του Πα.Σο.Κ. στον νομό του και αρκέστηκε να είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στην πόλη του…

*Και έχει και πρόσβαση στον εκσυγχρονιστή πρώην πρόεδρο του κόμματος. Την επόμενη τετραετία, έχει χρόνια ακόμα στη ζωή του, να έχει υγεία!

*Φοβήθηκε, έχει διαρρεύσει από το περιβάλλον του, ότι θα τον… μαύριζαν και σκέφτηκε «καλύτερα στον τόπο σου και πρώτος παρά στη χώρα σου τελευταίος!»

*Ζούμε στην Ελλάδα της παράνοιας: Βγάζουν σε πλειστηριασμό την πρώτη κατοικία του μεροκαματιάρη και δεν ενοχλούν τα κόμματα που οφείλουν στις τράπεζες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

*Ο Άδωνις επιμένει ότι νόμιμα οι εισπρακτικές τηλεφωνούν στους οφειλέτες γιατί τα δάνεια πρέπει να πληρώνονται. Εξαιρέσεις αποτελούν η Ν.Δ. και ο ίδιος.

*Και ο πολίτης ικανοποιείται να επιβιώνει με… επιδόματα! Στην ιστορία θα είναι η κυβέρνηση των… επιδομάτων!

*Θα ψηφίσουν στις επαναληπτικές εκλογές πολλές χιλιάδες συνταξιούχων και υπερηλίκων άνω των… 100 χρόνων; Παρακαλούν κάποιοι να μην ανοίξουν τους τάφους για να πάνε ξανά στις… κάλπες!

*Σε τρεις κατηγορίες ξεχώρισε τους Έλληνες ο Εμμανουήλ Ροΐδης: Τους συμπολιτευόμενους, στους αντιπολιτευόμενους και στους εργαζόμενους.

*Είναι επίκαιρο για να μην ξεχνάμε την ιστορία μας: Όταν έπεσε η Κρήτη Γλέζος και Σάντας, διεθνή σύμβολα αντίστασης, νεαροί φοιτητές κατέβασαν την σβάστικα από την Ακρόπολη.

*Θέλει να αποβάλλει τις ευθύνες από πάνω του ο Τσίπρας για να μη χρεωθεί και πάλι την ήττα εξ ολοκλήρου. Μέσα στα μέλη της εκλογικής επιτροπής είναι και ο ναύαρχος και πρώην υπουργός Βαγγ. Αποστολάκης που ξέρει στα δύσκολα!

*Ακούγεται ευρέως στο Ηράκλειο και σε άλλες πόλεις της Κρήτης ότι ο Τσίπρας έκανε… μάγκα του Κούλη και η πολιτική του ως κυβέρνηση τον έκανε πρωθυπουργό…

*Γίνεται αγώνας στο Ρέθυμνο να ανεβάσει τα ποσοστά του ο Συ.Ριζ.Α. και να πάρει ξανά την έδρα ο Ξανθός, πρώην υπουργός Υγείας.

*Ο Ανδρουλάκης στοχεύει την θέση του στην αξιωματική αντιπολίτευση. Θα γυρίσουν στον χώρο τους όσοι δραπέτες βρήκαν ευκαιρία να πάνε στη Ν.Δ. και στο Πα.Σο.Κ.;

*Περίμεναν οι πολλοί να κρατήσει την έδρα στη Θεσσαλονίκη ο Ανδρουλάκης και να μείνει εκτός ο… μπαρουτοκαπνισμένος Καστανίδης, και ,φυσικά, στο Ηράκλειο να είναι βουλευτής ο Παρασύρης.

*Διαμήνυσε, πάντως, στον Καστανίδη που ενοχλήθηκε ο Ανδρουλάκης ότι στο Πα.Σο.Κ. δεν υπάρχουν επετηρίδες και φέουδα!

*Δεν ήταν έκπληξη η πρωτιά της Βατσινά στο Ηράκλειο και πανελλήνια. Στα δύσκολα του Πα.Σο.Κ. δεν λάκισε και οι ψηφοφόροι την αντάμειψαν…

*Αθόρυβη και ουσιαστική περνά χωρίς φασαρίες και είναι στα θετικά της.

*Οι δημοσκόποι προβλέπουν να εισέλθουν στη Βουλή η Νίκη των ορθοδόξων χριστιανών και η Πλεύση Ελευθερίας της Κωνσταντοπούλου…

*Ετοίμαζε σχέδιο η Ν.Δ. να μείνει εκτός Βουλής ο Βελόπουλος με την Ελληνική Λύση και στη θέση της να προωθηθεί η ακροδεξιά με την Νίκη του Νατσιού. Ο σχεδιασμός κάπου… στράβωσε!

*Άλλους τους βρίσκουν με το σχοινί στο λαιμό στην Κρήτη και άλλους ενώ ετοιμάζονται. Δεν αντέχουν και τα νιώθουν όλα δύσκολα.

*Και μετά τις επαναληπτικές εκλογές η προεκλογική περίοδος συνεχίζεται με τις αυτοδιοικητικές.

*Μπόρης: Μπήκαμε στο καλοκαίρι ή ακόμα; Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος προβλέπουν οι μετεωρολόγοι μπόρες.