Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κούφιες διαβεβαιώσεις

Στα πέριξ

*Η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού προεκλογικά ότι «όλα είναι έτοιμα» εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, το διαπίστωσαν οι πολίτες με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Φυσικά στην πρόληψη δεν άλλαξε τίποτα…

*Σε μια βδομάδα κάηκαν 380 χιλιάδες στρέμματα, η απόλυτη καταστροφή. Χάθηκαν περιουσίες και προκλήθηκε μια ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή σε Ρόδο, Κέρκυρα, Εύβοια και Αχαΐα…

*Καταγγέλλουν κάτοικοι από αυτές τις περιοχές ότι έμειναν μόνοι τους και χωρίς προστασία αλλά ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς είπε ότι όλα λειτούργησαν… τέλεια!

*Τις κρατικές ευθύνες στην έλλειψη συντονισμού κατάσβεσης τις αποκαλύπτουν ξένα μέσα ενημέρωσης γιατί τα εγχώρια στις καταστροφές που έχουν συντελεστεί προβάλλουν το θέμα σε χαμηλές θέσεις ανάγνωσης.

*Έπεσε και το πυροσβεστικό Καναντέρ και ο πρωθυπουργός μόλις πριν ένα, δυο μέρες είχε πει σε πιλότο από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας ότι πετάνε αεροπλάνα παλιά και δύσκολα και που βγάζουν βλάβες…

*Το είπε και υποσχέθηκε ότι θα τα αντικαταστήσει με σύγχρονα. Όμως, άφησε τους πιλότους και τα πληρώματα να τα πετάνε ας έπεφταν κιόλας! Όπως έπεσε το πρώτο. Από το 1977 στις φωτιές σε περιοχές της Ελλάδας  είχαμε δέκα ατυχήματα και δυστυχήματα.

* «Κάηκε» στη Ρόδο το επιτελικό κράτος!

*Δεν θα χαθεί η ελπίδα για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο με την «αναχώρηση» της Μαριάννας Βαρδή Βαρδινογιάννη. Οι γονείς των παιδιών ελπίζουν ότι η μεγάλη Ελληνίδα με την τεράστια προσφορά άφησε πίσω της ανθρώπους να συνεχίσουν το σπουδαίο της έργο…

*Πέθανε σε ηλικία 80 χρονών επιτελώντας ιερό έργο. Η κηδεία της θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο σε ημερομηνία που θα ανακοινώσει το ίδρυμα που φέρει το όνομά της.

*Έχει γίνει μεγάλο πρόβλημα στις πόλεις που λειτουργούν σχολές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, το στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών. Τα ακίνητα είναι δυσεύρετα και οι τιμές ενοικίασης είναι στα ύψη…

*Σύντομα, με την ανακοίνωση των επιτυχιών των υποψηφίων, θα αρχίσει και το κυνήγι εξεύρεσης φοιτητικής στέγης. Τότε, κατά τα φαινόμενα προηγούμενων χρόνων, απαιτείται… δόντι για να βρεθεί και να κλείσει σπίτι!

*Μια κι έξω θα υπάρξει λύση του προβλήματος με την ανέγερση νέων φοιτητικών κατοικιών και ελπίζουμε να μην έχουμε καθυστέρηση.

*Ήλθε, είδε, συσκέφθηκε, όπως γίνεται πάντα στην Ελλάδα, ο παλαιός «πράσινος» υπουργός Υγείας Χρυσοχοΐδης και αναχώρησε από την Κρήτη χωρίς να πει κουβέντα. Θα αναμένουμε τις επόμενες κινήσεις του για την τύχη του ΕΣΥ…

* Όλα γίνονται αργά και με σχέδιο για το ξεπούλημα.

*Για το καλό του τόπου κρίνει αναγκαία τη συνεργασία Πα.Σο.Κ. Κιν.Αλ και Συ.Ριζ.Α. η πρώην υπουργός του Πα.Σο.Κ. Λούκα Κατσέλη.

*Είπε ο Σωκράτης Φάμελλος πρόεδρος του Συ.Ριζ.Α. ότι «η κομματική γραφειοκρατία» δεν επέτρεψε να υπάρχει ζωντάνια και δημιουργικότητα στο κόμμα».

*Αποκάλυψε, λοιπόν, ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος ότι και στα κόμματα που… πολεμούν την γραφειοκρατία οι μηχανισμοί τους την συντηρούν!

*Ανίκανη να ανακόψει το νέο κύμα ανατιμήσεων σε προϊόντα του ελληνικού νοικοκυριού είναι η κυβέρνηση και η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εμφανίζει τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στις τιμές των τροφίμων. Μια ακόμα πρωτιά που πλήττει την μικρομεσαία τάξη.

*Με τον μισθό του ο μέσος Ελβετός πολίτης αγοράζει εξαπλάσια ποσότητα βενζίνης από τον Έλληνα.

*Οι πλειστηριασμοί και της πρώτης κατοικίας οφειλετών, φυσικά, δεν έχουν σταματήσει και είναι ένα θέμα πελώριών διαστάσεων…

*Ο πρωθυπουργός δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και τα νοικοκυριά που συντηρούν.

*Δεν εκλέχτηκε βουλευτής με τη Ν.Δ. ο Γιώργος Κουμουτσάκος, άνθρωπος της Ντόρας και με αίτησή του θέλει να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών και στη θέση του Συμβούλου Πρεσβείας Α΄. Ως φαίνεται, τα μέτρησε όλα και δεν μπορούσε νε μένει μακριά από την εξουσία!

*Δυναμώνει με πρόσωπα ευρείας  αποδοχής, όπως τελευταία του Στέλιου Βοργιά του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το ψηφοδέλτιό του ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

*Αφού ο Βασίλης Λαμπρινός δεν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, είπε στους δημοσιογράφους ότι η επόμενη δημοτική Αρχή θα παραλάβει ένα «ισχυρό δήμο».

*Βρήκε αρκετές δυσκολίες στη θητεία της, πλημμύρες, σεισμούς,, πανδημία και τα παρελκόμενα από την οικονομική κρίση αλλά τα κατέφερε. Και όπως ομολόγησε ο δήμαρχος Ηρακλείου δεν χάρασαν την πολιτική του ούτε κόμματα ούτε επιχειρηματίες…

*Οι πολλοί που γνωρίζουν τα πράγματα εκ των έσω, αναμένουν ποιος από τους τοπικούς βουλευτές θα επικρατήσει στη νέα δημοτική Αρχή. Είναι ένα στοίχημα!

*Πρόσωπα  στην τοπική οργάνωση του Συ.Ριζ.Α. υπάρχουν για να διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο στη νέα θητεία και αποτυχόντες υποψήφιοι βουλευτές ενδεχομένως να το τολμήσουν.

*Τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, ο Γιάννης Κουράκης αν και το επιθυμεί διακαώς, δεν θα είναι ούτε υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, ούτε υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης. Το σχήμα που είχε ετοιμάσει από ενωρίς στις περιφερειακές ενότητες του νησιού, διαλύθηκε…

*Μόνο τα μέλη της παράταξής του, τώρα, πηγαίνουν από συνεδρίαση σε συνεδρίαση, συζητάνε για αξιώματα που θα καταλάβουν εάν εκλεγούν και φεύγουν…ικανοποιημένοι, ως την επόμενη φορά που θα συζητήσουν ξανά τα ίδια και τα ίδια. Σε δουλειά να βρισκόμαστε, δηλαδή, να περνά και η ώρα μας!

*Θα παίξει, όπως δείχνουν τα πράγματα, χωρίς αντίπαλο και πάλι ο δήμαρχος Ρεθύμνου. Από την τοπική Ν.Δ. δεν τολμούν να βάλουν στην… αρένα αντίπαλό του!

*Θα έχει αντιδήμαρχο τον παράγοντα εκείνο που σπανίως βρίσκεται στο γραφείο του και σε κάθε ευκαιρία του βάζει τρικλοποδιές; Και τον ξέρει και του έχει μαζέψει πολλά…

*Τώρα και το κόμμα που τον επέβαλλε δεν έχει την τοπική δυναμική!

*Είναι χρόνιο το πρόβλημα της έλλειψης νερού στους δήμους Ηρακλείου και Ρεθύμνου, αλλά καλοκαιριάτικα είναι οξύτερο με τις υψηλές θερμοκρασίες. Οι διαμαρτυρίες των καταναλωτών είναι πολλές και μεγάλες…

*Γίνονται προσπάθειες στο Ηράκλειο, γίνονται προσπάθειες και στο Ρέθυμνο  από τον κ.Βασίλη Θεοδωράκη, πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Νερού που πασχίζει διαρκώς για να μη στερηθούν το νερό οι συνδημότες του. Τους ζητά διαρκώς να κάνουν για να μην το στερηθούν οι πολλοί να μην το σπαταλούν οι ολίγοι.

*Οι «Σπαρτιάτες» έκαναν τη σύγκριση των φυλακίσεων Κασιδιάρη από την Ελλάδα και του δημάρχου Μπελέρη από την Αλβανία…

*Φυσικά έβαλαν σε πλεονεκτική θέση τον Κασιδιάρη που η Ν.Δ φυλάκισε «για να του πάρει τις ψήφους και τελικά απέτυχε παταγωδώς όπως απέτυχε και ο Ράμα στις εκλογές της Χειμάρρας».

*Με σειρά εκδηλώσεων από 26-30 Ιουλίου οι παλαιοί φοιτητές των θεωρητικών σχολών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και στις εγκαταστάσεις των τεχνικών σχολών στα Περιβόλια, όπου λειτουργούσαν τότε,θα γιορτάσουν την συνάντησή τους. Θα συγκεντρωθούν όλοι από όπου και αν βρίσκονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό…

*Θα βρεθούν, λοιπόν, στο Ρέθυμνο, και θα είναι πολλοί αυτοί που θα έλθουν, και θα θυμηθούν με τους καθηγητές τους με αυτούς που είναι ακόμα στη ζωή. Θα είναι πέντε γενιές φοιτητών και το αντάμωμα μετά από τόσες δεκαετίες, κοντά μισό αιώνα, θα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του παλαιού υπαλλήλου του Πανεπιστημίου στο Ρέθυμνο Παντελή Γενεράλη.

*Μπόρης: Λίγη υπομονή ακόμα ως την Πέμπτη το βράδυ που θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας και η αποκλιμάκωση της σε φυσιολογικές τιμές.