Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κρήτη: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και πιθανές χαλαζοπτώσεις

Η πρόγνωση του καιρού

Επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πιθανώς χαλαζοπτώσεις αναμένεται από τα ξημερώματα μέχρι και το απόγευμα της Τετάρτης στην Κρήτη, που θα επηρεαστεί τις επόμενες ώρες από το βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα έρθει στην χώρα μας από την Ιταλία, φέρνοντας και ενισχυμένους νοτιάδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει στην Κρήτη από τα δυτικά τα ξημερώματα. Κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που πιθανόν να συνοδευτούν από τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο κ. Λαγουβάρδος, το βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει όλο το νησί, κυρίως, όμως, τα δυτικά και τα εσωτερικά τμήματά του. Ωστόσο, καθώς κινείται γρήγορα, εκτιμάται ότι είναι περιορισμένος ο κίνδυνος να προκαλέσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει παρατεταμένη έντονη βροχόπτωση τοπικά.

Το βαρομετρικό χαμηλό θα συνοδευτεί από ενισχυμένους νότιους ανέμους έντασης 5-6 Μποφόρ, ωστόσο, από τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της Τετάρτης, θα κινηθεί ανατολικότερα, αφήνοντας πίσω του την Κρήτη. Η θερμοκρασία θα καταγράψει ελαφρά μείωση, η οποία θα γίνει πιο αισθητή από την Πέμπτη.

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί παρουσιάζεται ο υετός και ο άνεμος που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης (24/11).

ertnews.gr