Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κρατήσαμε τον Παλίγκρεμνο

Στα πέριξ

*Θα ήταν, φυσικά, έγκλημα, τεράστιο σκάνδαλο εάν γίνονταν ξενοδοχειακή μονάδα στο εκπληκτικό μνημείο της φύσης στον Παλίγκρεμνο του Πλακιά. Ευτυχώς το απέτρεψαν οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων…

*Και ο δήμος Αγίου Βασιλείου, ασφαλώς, μπήκε μπροστά στη σχεδιαζόμενη επένδυση και βέβαια και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης που θα δεν μπορούσε να είναι αμέτοχο. Όχι τα πάντα στο βωμό του χρήματος!

*Παίρνεις 600 ευρώ μισθό και ψηφίζεις πενήντα χρόνια την παράταξη που σε θέλει να μην δεις προκοπή στη ζωή σου. Στο πλαίσιο αυτό έχεις αλλάξει και πάνω από τριάντα επαγγέλματα. Αναρωτιέμαι τι φταίει και δεν ζεις καλά;

*Μάλλον επειδή είσαι… λεβέντης και μαζόχας!

*Τελικά οι πολυδιαφημισμένες αυξήσεις στις συντάξεις ήταν ψίχουλα και για χιλιάδες ανύπαρκτες. Μοίρασαν ελάχιστα ευρώ και τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν!

*Στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές των προϊόντων, και μάλιστα ευρείας κατανάλωσης, συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Ο Άδωνης, μόνο, για επικοινωνιακούς λόγους βλέπει στα μεγάλα μαγαζιά που επισκέπτεται κάθε φορά και άλλες τιμές και υπόσχεται… εμπλουτισμό στο πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού…

*Τα παράπονα που ακούει από τους καταναλωτές δεν τον αγγίζουν. Μόνο… υπόσχεται βελτιώσεις.

*Έρχονται σύντομα και άλλες αυξήσεις (παγιώθηκαν κάθε βδομάδα) και οι πολίτες αναλώνουν τη μέρα τους στην έρευνα πριν αγοράσουν.

*Για ανεπιθύμητες ενέργειες στον άνθρωπο από τα εμβόλια κατά του κορωναϊού θα αποζημιωθούν Γερμανοί πολίτες.

*Ήλθε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην Κρήτη, επισκέφθηκε τα νοσοκομεία στο Ηράκλειο, στο Ρέθυμνο και στο Λασίθι και μετά τις υποσχέσεις, έφερε… γαλήνη. Όχι όμως για πολύ! Τα προβλήματα παραμένουν προβλήματα και φυσικά  θύματα είναι οι πολίτες.

*Στην Ιεράπετρα υπάρχει ξεσηκωμός φορέων και κατοίκων για να σωθεί το νοσοκομείο τους.

*Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει να περάσει την Υγεία στα ιδιωτικά συμφέροντα. Στους στόχους της παραμένουν η Υγεία, η Παιδεία, ο Πολιτισμός.

*Εξαιρετική στις εμφανίσεις της η Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος Τύπου του Συ.Ριζ.Α.

*Στις πυκνές απειλές του Ερντογάν απάντησε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης: «Καλώς να ορίσουν οι Τούρκοι και εμείς βράδυ θα πάμε».

*Μαύρα σύννεφα στο εσωτερικό της Αστυνομίας. Έρχονται μπουμπουνητά!

*Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη υποβάλλοντας μήνυση σε απόστρατο αξιωματικό που δεν προήχθη και ο Καραμαλάκης που εμπλέκεται στην υπόθεση διέψευσε όσα καταγγέλλονται…

*Και οι δυο έχουν την κάλυψη του πρωθυπουργού.

*Συνεχίζει τις επιθέσεις στον πρωθυπουργό ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος. Έγραψε τελευταία: «Οδηγεί τη χώρα στα Δυτικά Βαλκάνια, οι κινήσεις του πιστοποιούν νεποτισμό, διαφθορά, παρακράτος, υπονόμευση του Κράτους Δικαίου»

*Έκρηξη στην οικοδομική δραστηριότητα της Κρήτης. Οι περισσότερες επενδύσεις αφορούν στον τουρισμό…

*Οι αυξήσεις στις τιμές των οικοδομικών υλικών, φυσικά, θα φέρουν και αυξήσεις στις τιμές πώλησης των ακινήτων το 2023.

*Για 15.000 χρέος της πήραν την πρώτη κατοικία, για 12.000 χρέος της έκλεισαν το μαγαζί, για 450 ευρώ χρέος στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος διέκοψαν την παροχή και με 390 εκατομμύρια χρέος κυβερνούν τη χώρα!

*Από το Ρέθυμνο προήλθε και πάλι θέμα πανελλήνιου ενδιαφέροντος και προβλήθηκε από όλα τα μεγάλα κανάλια. Φυσικά, μήνας χειμώνα χωρίς τουρίστες στην παλιά πόλη έξω από μπαρ μαχαίρωμα και πυροβολισμοί…

*Φαινόμενο μόνιμο λένε κάτοικοι και η Αστυνομία αδυνατεί να επιβάλλει την τάξη.

*Δεν έχουν διακοπή τα ενδοοικογενειακά επεισόδια στην Κρήτης. Χθες ο ένας κατάληξε στο νοσοκομείο και ο άλλος στα κρατητήρια.

*Επιτέλους νιώσαμε χειμώνα με βροχές, χαμηλή θερμοκρασία και χιόνια στα ορεινά.

*Υπόσχονται, εγκαινιάζουν έργα και μοιράζουν επιδόματα στην κυβέρνηση. Είναι προεκλογική περίοδος!

*Υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Ηράκλειο θα είναι ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

*Πλέκει το εγκώμιο του Μητσοτάκη ο Καρατζαφέρης του ΛΑΟΣ που επανεμφανίστηκε μετά από καιρό. Φυσικά αξιοποίησε τα δικά του παιδιά στην κυβέρνηση της χώρας.

*Ο ακροδεξιός Κυριάκος Βελόπουλος επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης ήταν στο Πα.Σο.Κ. και τον πήρε ο Καρατζαφέρης το 1996.

*Έτοιμα τα ψηφοδέλτια του Πα.Σο.Κ. από καιρό στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης…

*Στο ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος  φανατικός Ρεθεμνιώτης, με όραμα για τον τόπο του αν και ζει στην Αθήνα Βασίλης Σκουντής. Λέγεται ότι θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους οι κάτοικοι του Αμαρίου, από όπου κατάγεται και από πατέρα και από μητέρα.

*Αγκάθια στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του Πα.Σο.Κ. στην Αρκαδία. Κλίμα βαρύ!

*Γκρίνια και σε Χαλκιδική, Λακωνία και Βοιωτία.

*Διαρροές ψήφων προς Ν.Δ. και Συ.Ριζ.Α. και αναχωρήσεις στελεχών θέλει να φρενάρει ο Ανδρουλάκης στο Πα.Σο.Κ.

*Ανασκουμπώνονται στην οργάνωση Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου του Πα.Σο.Κ. και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ σε αίθουσα του δημαρχείου στο Σπήλι σε πολιτική εκδήλωση θα κόψουν την πίτα τους. Υπάρχει συντροφικός ενθουσιασμός!

*Μας αποχαιρέτησε για «τας αιωνίους μονάς» και ο γνωστός τουριστικός επιχειρηματίας του Ηρακλείου Χριστόδουλος Σμπώκος, σε ηλικία 80 χρονών.

*Μπόρης: Ασθενείς σε νοσοκομεία δεν παίρνουν εξιτήρια για να μην βρεθούν στον δρόμο