Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κρητικός με σπάνιο νόσημα αποκλεισμένος στη Σλοβενία λόγω κορωνοϊού!

 Δεν του απαντά κανείς από το αρμόδιο υπουργείο!

    Μπορεί ο κ. Νίκος Κερδέλας να μένει με την κοπέλα του και να μην αντιμετωπίζει τουλάχιστον προβλήματα διαμονής και σίτισης, ωστόσο, κανείς δεν του απαντά στα αιτήματα για εξ αποστάσεως εργασία, ενώ ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει, καθώς πτήσεις δεν πραγματοποιούνται. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο Πλατανιά και την Π.Ε. Χανίων, αλλά…

Στο “αμήν” έχει φτάσει ένας Χανιώτης, κάτοικος Σούδας, ο οποίος βρίσκεται αποκλεισμένος στην Σλοβενία εδώ και περίπου δύο μήνες, χωρίς χρήματα, αν και μένει στην κοπέλα του.

Το lockdown, τόσο στην χώρα μας, όσο και στην Σλοβενία, βρήκε τον πρώην δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Πλατανιά και νυν της Αντιπεριφέρειας Χανίων, μακριά από την Κρήτη.

Ο κ. Νίκος Κερδέλας εξομολογείται την περιπέτειά του στο Parakritika.gr, σημειώνοντας ότι πάσχει και από σπάνιο -ήπιο ευτυχώς- νόσημα, που το αντιμετωπίζει με την χορήγηση θεραπείας, διαφορετικής όμως απ’ ότι στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει, ενώ έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τον Δήμο Πλατανιά, δεν έχει πάρει απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για το αν μπορεί να δουλέψει εξ αποστάσεως, καθώς είναι άγνωστο αν θα επιβιβαστεί σε προγραμματισμένη πτήση για την επόμενη Τρίτη, καθώς δεν ξέρει, είτε αν θα φτάσει στο αεροδρόμιο, είτε αν θα γίνει η πτήση.

Έφυγα με κανονική άδεια στις 2 Μαρτίου, η οποία θα έληγε 1 Απριλίου. Είχα πτήση στις 30 Μαρτίου απευθείας για Κρήτη απο Βιέννη. Παρ’ όλα αυτά στις 17 Μαρτίου ξεκινήσανε τα μέτρα στη Σλοβενία. Που σημαίνει κλειστά σύνορα και αεροδρόμια. Τόσο εδώ όσο και στις γειτονικές χώρες. Τρένα, λεωφορεία σταματημένα. Το επιβεβαιώνει και το χαρτί της εδώ πρεσβείας. Οταν οργανώθηκε πτήση επαναπατρισμού ήμουν ο μόνος που ήθελε να πετάξει αλλά δεν πληρούσα τα κριτήρια. Δηλαδή με ρώτησε ο πρέσβης ανθρώπινα… “παιδί μου έχεις να μείνεις, έχεις να κοιμηθείς” και εγώ απάντησα ειλικρινά “ναι” αφού είμαι στην κοπέλα μου.

Σε περίπτωση που έλεγα ψέμματα το οτι δηλαδή είμαι για τουρισμό και ότι πεινάω και δεν έχω που να κοιμηθώ έπρεπε το ελληνικό κράτος να οργανώσει μόνο για μένα λεωφορειάκι με τουαλέτα εσωτερική όπου με σφραγισμένη την πόρτα (μιας και απαγορεύεται να πατήσεις το έδαφος της χώρας που διασχίζεις Αυστρία ή Γερμανία) μέχρι το αεροδρόμιο της Βιέννης (400 χλμ) ή της Φρανκφούρτης (1000 χλμ) να μη μπω στο αεροδρόμιο αλλα με την μία στο διάδρομο προσγείωσης.

Να γυρίσω στην Αθήνα με την πτήση επαναπατρισμού και να κάτσω στο ξενοδοχείο που θα με βάζανε για 14 ημέρες. Μόνο το λεωφορείο για Αυστρία κόστιζε 800€.

Σαν αποτέλεσμα έμεινα εδώ και απο τότε έχουν ακυρωθεί απο Βιέννη για Χανιά περίπου 15 πτήσεις της Ryanair, τρεις πτήσεις της SERBIAN AIR (τις οποίες διαχειρίζεται και η AEGEAN) και τελικά για να έρθω η κοπελιά θα με πάει μέχρι τα σύνορα. Δεν θα την αφήσουν να περάσει γιατί δεν έχει δουλειά στην Αυστρία (πρέπει ή να εργάζεσαι εκεί ή να έχεις εισιτήριο) οπότε θα πάω με τα πόδια 5 χλμ στον πιο κοντινό σταθμό τρένων για να φτάσω μετά από 4 αλλαγές τρένων στο αεροδρόμιο για να φύγω με την wizz air για Αθήνα.

Η γραφειοκρατία είναι τεράστια!

Αφού ήρθε η μετάταξή μου για λόγους υγείας απο το Δήμο Πλατανιά στην Περιφέρεια, ο δήμος έκανε διακοπή μισθοδοσίας μου την 30 Απριλίου. Ο δήμος μέχρι τότε με πλήρωσε κανονικά και επιπλέον έκανε ερώτημα στο υπουργείο περιγράφοντας την κατάσταση και ρωτώντας τι πρέπει να γίνει.

Αφού λοιπόν έγινε διακοπή της μισθοδοσίας μου, το γραφείο προσωπικού και μισθοδοσίας έκανε εκ νέου ερώτημα στο υπουργείο από πότε πρέπει να με πληρώσουν ή από την μέρα που θα αναλάβω υπηρεσία; Επιπλέον ρωτάνε αν ο Δήμος Πλατανιά πρέπει να κάνει ακύρωση της απόφασης διακοπής της μισθοδοσίας μου.

Έκανα αίτηση να δουλέψω εξ’ αποστάσεως. Δεν απαντήσαν.

Εκανα αίτηση να μου στείλουν να υπογράψω την ανάλυψη καθηκόντων σκαναρισμένη με e-mail και να βεβαιώσω το γνήσιο στην εδώ Ελληνική Πρεσβεία (ελληνικό έδαφος). Τους αναφέρω ότι φτάνοντας θα πρέπει να μείνω σε καραντίνα 14 μέρες. Άρα πάλι δεν θα μπορώ να υπογράψω. Δεν απάντησαν.

Το θέμα είναι ότι βρίσκομαι σε ξένη χώρα, με θέμα υγείας (*), δεν ξέρω αν η πτήση μου μέχρι την Τρίτη θα ακυρωθεί, την οποία δεν ξέρω και αν θα την προλάβω και παρόλο το άγχος μου δεν έχω πληρωθεί γιατί περιμένουν την απάντηση του ερωτήματος απο το υπουργείο και γιατί δεν έχω υπογράψει ανάληψη υπηρεσίας.

    – Έχω μυοτονία becker είναι σπάνιο νόσημα. Στην Ελλάδα σε περιόδους που δεν είμαι καλά παίρνω ένα σχετικά ήπιο φάρμακο το οποίο εδώ δεν υπάρχει. Ωστόσο, μου έδωσαν ένα πολύ ζόρικο φάρμακο το οποίο δεν έχω πάρει ποτέ και με έχει ξεπατώσει. Το παλεύω αυτό που έχω απλά δεν χρειάζομαι άγχος εξτρα από τους “συναδέλφους” μου.

Πηγή: parakritika.gr
 

Σφάλμα | Made in Creta

Σφάλμα

Η ιστοσελίδα αντιμετώπισε ένα αναπάντεχο σφάλμα. Παρακαλώ δοκιμάστε αργότερα.