Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Κότσι Αρνιού Μπραιζέ με Ρακόμελο

Η τελευταία συνταγή του chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

σεφ chef Στράτος Ιωσηφέλλης συνταγή κότσι Byraki Ρακόμελο

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Κότσι Αρνιού μπραιζέ με ByRaki flavor Ρακόμελο και ByRaki flavor Κανέλα.

σεφ chef Στράτος Ιωσηφέλλης συνταγή κότσι Byraki Ρακόμελο

Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 2 + ½ ώρες | Μερίδες: 3-4

Υλικά:

  • 4 Κότσια Αρνιού
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 300 γρ. Κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. Καρότα, κομμένα σε κύβους
  • 200 γρ. Σέλερι, κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. Ντομάτες, κομμένες σε κύβους
  • 20 γρ. Σκόρδο
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 50 ml. Σάλτσα Worcestershire
  • 50 ml. ByRaki Flavor Cinnamon
  • 50 ml ByRaki Flavor Ρακόμελο
  • 1 λίτρο Ζωμό Κρέατος
  • 2 κοτσάνια Φρέσκο Δεντρολίβανο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Σε μία μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κότσια μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το ByRaki flavor Rakomelo.

Αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά και προσθέτουμε, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερι, την ντομάτα και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τέλος ByRaki flavor Cinnamon.

Αφού το έχουμε σοτάρει τηγάνι για λίγα λεπτά, προσθέσουμε τη σάλτσα Worcestershire το δεντρολίβανο και το μισό ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και ψήνουμε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 2-2 + ½ ώρες περίπου.

Στη διάρκεια του ψησίματος, ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον ζωμό, πρέπει τα υγρά να σκεπάζουν το κότσι μέχρι εκεί που τελειώνει το κρέας και φαίνεται το κόκκαλο.

Φροντίζουμε όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα να υπάρχει αρκετή σάλτσα στην κατσαρόλα, ώστε να σερβίρουμε τα κότσια μαζί με αυτήν.