Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Λίγο πριν ζεσταθούν τα καζάνια της ρακής

Οι αμπελουργοί, μικροί και μεγάλοι, αυτή την περίοδο βρίσκονται… επί ποδός!

Είναι οι τελευταίες μεταφορές σταφυλιών από το αμπέλι στο σπίτι και στο πατητήρι, πριν αρχίσει η διαδικασία για να μπει ο μούστος στα βαρέλια, να γίνει η ζύμωση και να παραχθεί «το κρασί της χρονιάς» και συνέχεια τα υπολείμματα από το πάτημα μπουν στο καζάνι και φτάσει στις αποθήκες η τσικουδιά, το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης. Οι αμπελουργοί, μικροί και μεγάλοι, αυτή την περίοδο βρίσκονται… επί ποδός!