Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, ο φωτογράφος της πλατείας θυμάται...

Νίκος Μαλτεζάκης: Χιλιάδες παιδιά για 50 χρόνια μπροστά στο φακό του για μια γιορτινή φωτογραφία

νίκος μαλτεζάκης φωτογράφος γιορτινές φωτογραφίες

Χιλιάδες Ηρακλειώτες έχουν … στηθεί ως παιδιά απέναντι από το φακό του εδώ και 50 χρόνια τέτοιες μέρες για να φωτογραφηθούν με ένα Άγιο Βασίλη, έναν τάρανδο, μέσα σε μια φάτνη ή ακόμα και με τη «βαρέλα» του τροχονόμου. Οι περισσότεροι από αυτούς τον θυμούνται γιατί η παιδική μνήμη αποτυπώνει ανεξίτηλα τα ευχάριστα, αλλά έχουν και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που τους θυμίζουν εκείνη την κρύα μέρα που στήθηκαν με τους γονείς τους απέναντι, δίπλα στο φωτογράφο, να τους καμαρώνει και να τους παροτρύνει να χαμογελάσουν. Τώρα πηγαίνουν ξανά και ξανά με τα παιδιά και τα … εγγόνια τους καμιά φορά για την καθιερωμένη φωτογραφία.

νίκος μαλτεζάκης φωτογράφος γιορτινές φωτογραφίεςΟ Νίκος Μαλτεζάκης, ένας από τους παλιούς φωτογράφους του Ηρακλείου μετά από πολλές δεκαετίες και λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί είναι και φέτος πιστός στο ραντεβού του, στην Πλατεία Ελευθερίας δίπλα στην είσοδο της Περιφέρειας.

Εκεί έχει τους Άγιους Βασίληδες και τους τάρανδους, με τους οποίους όλα, ή σχεδόν όλα τα παιδάκια θέλουν να φωτογραφηθούν. Καμιά φορά όπως λέει ο ίδιος, όταν το παιδί είναι μικρό φοβάται τα .. τέρατα! Συνήθως όμως συμβαίνει το αντίθετο. Τα παιδιά τραβούν τους γονείς και απαιτούν μία αναμνηστική φωτογραφία.

ΔΙαβάστε περισσότερα στο ekriktiko.gr