Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Λουκουµαδάκια µε γιαούρτι

Ποιος είπε ότι η παράδοση δεν παίρνει ρίσκα; Η Ρένα της Φτελιάς μάς γλυκαίνει παραδοσιακά

Ο πρωταγωνιστής εδώ είναι το γιαούρτι που κρύβεται, όµως, στη ζύµη. Ποιος είπε ότι η παράδοση δεν παίρνει ρίσκα;

Υλικά (για 6-8 άτοµα)

Για τους λουκουμάδες
2 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
4 κ.σ.ελαιόλαδο
2 αβγά
½ φλ. ζάχαρη
1 φλ. γιαούρτι
ξύσµα λεµονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου
200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοµµένη
1 κ.σ. κανέλα, σε σκόνη
ελαιόλαδο για το τηγάνισµα

Για το σιρόπι
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη

½ ποτήρι νερό
2 κ.σ. µέλι
2-3 ξυλάκια κανέλας

Διαδικασία

Λουκουµάδες: Σε µια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσµα και ανακατεύουµε µέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µια πετσέτα και αφήνουµε το µείγµα για 20-25 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε µπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) και το βάζουμε σε µέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουµε το µείγµα κουταλάκι κουταλάκι. Τηγανίζουµε τους λουκουµάδες µέχρι να πάρουν ξανθό χρώµα και μ’ ένα κουτάλι τους γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ροδίσει και η επιφάνεια.  Τους βγάζουμε, με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να πάρει το περιττό λάδι. Πασπαλίζουµε µια πιατέλα µε τη µισή καρυδόψιχα και τη µισή κανέλα. Οταν ψηθούν όλοι οι λουκουμάδες τους μεταφέρουμε πάλι με την τρυπητή κουτάλα στην πιατέλα.

Σιρόπι: Σε µια κατσαρόλα βάζουµε όλα τα υλικά και τα βράζουµε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Περιχύνουµε τους λουκουµάδες µε το σιρόπι και τους πασπαλίζουµε από πάνω µε την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Σερβίρονται ζεστοί.

Πηγή: in.gr