Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Λουστείτε με μπύρα!

Τα οφέλη της μπύρας για τα μαλλιά μας είναι πράγματι αρκετά

μπύρα μάσκα μαλλιά

Είναι ευρέως γνωστό ότι η μπύρα, εκτός από δροσιστικό ποτό, είναι ταυτόχρονα και ένα συστατικό που βοηθάει τα μαλλιά μας να δείχνουν τέλεια. Πρέπει να προσθέσουμε στην λίστα της περιποίησης των μαλλιών μας το λούσιμο – ξέβγαλμα με μπύρα. Η μπύρα κάνει τα μαλλιά μας λαμπερά, λεία και τους προσδίδει έξτρα όγκο. Το αλκοόλ και το ανθρακικό θα καθαρίσει σε βάθος την τρίχα. Το κριθάρι και ο λυκίσκος περιέχουν θρεπτικά συστατικά και πρωτεΐνες που ενισχύουν την λάμψη των μαλλιών σας.

Τι θα χρειαστείτε:

 • Σαμπουάν
 • 450 γρ. μπύρας της επιλογής σας
 • Μαλακτική κρέμα
 • Ένα μικρό μπολάκι
 • Ένα σκουφάκι μπάνιου
 • Μια πετσέτα

Βήματα:

 1. Αφήστε την μπύρα να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Επιλέξτε την μπύρα που σας αρέσει γιατί ενδέχεται να πιείτε και λίγη κατά τη διάρκεια της περιποίησης.
 2. Αδειάστε στο μπολάκι ¼ της μπύρας και προσθέστε μια γενναιόδωρη δόση από την μαλακτική σας κρέμα
 3. Λουστείτε με το σαμπουάν (προτιμήστε σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό) και ξεπλύνετε καλά.
 4. Στην συνέχεια απλώστε το μείγμα της μπύρας με το conditioner στα μαλλιά σας και απομακρύνεται ένα μέρος του με τα χέρια σας (όχι ξέβγαλμα). Βάλτε το σκουφάκι μπάνιου στο κεφάλι σας και τυλίχτε με μια πετσέτα.
 5. Περιμένετε 15-30 λεπτά, αναλόγως με το πόσο ξηρά είναι τα μαλλιά σας.
 6. Ρίξτε την μπύρα που έχει μείνει στο κουτάκι στα μαλλιά σας και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας κάντε την να πάει σε όλο το μήκος των μαλλιών. Ίσως η αίσθηση είναι λίγο περίεργη, αλλά μην ανησυχείτε.
 7. Περιμένετε λίγα λεπτά και ξεβγάλετε πολύ καλά. Μπορείτε να ξαναβάλετε λίγη μαλακτική για να αποφύγετε να μείνει η μυρωδιά της μπύρας στα μαλλιά σας.

Η τακτική αυτή δεν θα κάνει θαύματα από μόνη της. Ένα ξέβγαλμα με μπύρα δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα. Εάν όμως αρχίσετε να κάνετε αυτήν την εναλλακτική θεραπεία εβδομαδιαία, θα ανακαλύψετε και εσείς τα οφέλη που έχει η μπύρα.

post4life