Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Λύση για τα ιατρικά απόβλητα

15 ειδικοί κάδοι, στην Π.Ε. Ηρακλείου, για τα ιατρικά απόβλητα

Στα τέλη Απριλίου πρόκειται να εγκατασταθούν 15 μεγάλου τύπου, ιατρικοί κάδοι, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, προκειμένου οι γιατροί να μπορούν να απορρίπτουν τα ιατρικά απόβλητα, με ασφάλεια και ανέξοδα. Το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΕΣΔΑΚ, Ιατρικού Συλλόγου και δήμου Ηρακλείου πρόκειται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και καμπάνια ενημέρωσης για τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Μιλώντας για το εγχείρημα αυτό, ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης τόνισε πως η προσπάθεια αυτή βελτιώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που προκύπτει από τα ιατρικά απόβλητα τα οποία δεν αποδομούνται και παράλληλα θωρακίζεται η Δημόσια Υγεία. Όσο για την προσδοκώμενη συμμετοχή από την πλευρά του ιατρικού κόσμου, ο κ.Μαμουλάκης τόνισε πως "οι γιατροί - περισσότεροι από κάθε άλλον - γνωρίζουν τη σημασία της ορθής διαχείρισης των ιατρικών αποβλήτων και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ανθρώπινη υγεία, ωστόσο, τόνισε, ως τώρα κανένας δεν είχε ενσκύψει πάνω στο πρόβλημα για να τους δώσει λύση".

Η αποκομιδή των απορριμμάτων αυτών θα γίνεται με ειδικά γαντζοφόρα οχήματα του δήμου Ηρακλείου, ο οποίος θα λειτουργήσει ως μητροπολιτικός δήμος στην προσπάθεια που ξεκινάει σε όλη την Π.Ε. Ηρακλείου.