Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μέσο μετακίνησης το υποζύγιο!

Το μέσο μεταφοράς του Νίκου Κανδυλάκη ήταν το υποζύγιό του

υποζύγιο γάιδαρος μετακίνηση

Δε χρειάζονταν καύσιμα για να κινηθεί σε γειτονικά χωριά, ούτε για να ζεσταθεί τις μέρες του χειμώνα ο Νίκος Κανδυλάκης από το χωριό Μουρνέ Ρεθύμνου. Αφού για τις μετακινήσεις του είχε από τα νεανικά του χρόνια το συμπαθές τετράποδο  που του έκανε κι άλλες δουλειές στη γεωργική απασχόλησή του και ποτέ δεν αρνήθηκε τις εξυπηρετήσεις του.

Όμως, από τότε που το πούλησε σε άλλον, ο 90χρονος αγρότης έπαψε να έχει αυτή την πολυτέλεια! Και τώρα κινείται με τα πόδια έως το Σπήλι για να πάει στο κέντρο υγείας, για να πάρει φάρμακα ή για να προμηθευτεί τρόφιμα από  τα μαγαζιά.

Είχε πει όταν διαπραγματεύονταν την πώληση στο νέο ιδιοκτήτη Αντώνη Καπετανάκη, ότι θέλει να τον δώσει επειδή σκόπευε να εγκατασταθεί στην Αθήνα, κοντά στο γιό του Μάρκο γιατί  τα χρόνια που κουβαλούσε πάνω του, μειώνουν τις δυνάμεις του και ήθελε να προλάβει απρόβλεπτα γεγονότα για την υγεία του.

Παρόλα αυτά, και μετά την αλλαγή αφεντικού, αποφάσισε να μείνει στο χωριό του και να μην εγκατασταθεί στην Αθήνα γιατί δεν θα αντέξει η ζωή του το νέο περιβάλλον. Επί του παρόντος, λοιπόν, μένει στη Μουρνέ και αναγκάζεται να μετακινείται στη γειτονική κωμόπολη με τα πόδια για να κάνει τις δουλειές του. Ενδεχομένως να ζητά και από κάποιο συγχωριανό του με αυτοκίνητο  να τον εξυπηρετήσει εφόσον το δρομολόγιό του έχει τον ίδιο προορισμό…

Πιθανότατα,όμως, σήμερα να νιώθει «κάποιον  να του λείπει», αφού σε ένα μέρος της ζωής του είχε την συντροφιά του.