Επικαιρότητα
Άρθρογραφία
Ψυχαγωγία

Μαγειρικά σκεύη DIY που τρώγονται μετά τη χρήση (βίντεο)

Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τέτοια αντικείμενα και να απαλλάξουμε το περιβάλλον από τα πλαστικά;

βρώσιμα σκεύη φτιάξτο μόνος σου

Τα πλαστικά μαγειρικά σκεύη, όπως και τα υπόλοιπα πλαστικά αντικείμενα, αποτελούν μάστιγα για το περιβάλλον καθ” όλο τον κύκλο ζωής τους: από την μεταποίηση ως την τελική απόρριψη.

Για αυτόν ακριβώς το λόγο ο Ναραγιάνα Πισαπάτι από το Χαϊντεραμπάντ της Ινδίας κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη και μαχαιροπίρουνα που μετά τη χρήση τους μπορούν να φαγωθούν!

Η εταιρεία του Πισαπάτι που ονομάζεται Bakeys έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 80.000 δολάρια από την πλατφόρμα μικροχρηματοδότησης Kickstarter καλύπτοντας τέσσερις φορές τον αρχικό στόχο.

Μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας τέτοια αντικείμενα και να απαλλάξουμε το περιβάλλον από τα πλαστικά; Η Γιούκα Γιονέντα παρουσίασε μια τέτοια συνταγή στην ιστοσελίδα Inhabitat. Ας δούμε τι λέει.

—Σπιτικά βρώσιμα μαχαροπίρουνα

– 3,5 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Σημείωση: διαβάζετε έναν απλοποιημένο τρόπο κατασκευής σκευών όπως εκείνα της Bakeys, τα οποία φτιάχνονται από ένα μείγμα από αλεύρια κεχριού, ρυζιού και σίτου).
– ένα φλυτζάνι νερό.
– μια κουταλιά της σούπας αλάτι.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε στο μείγμα τα αγαπημένα σας αρτυματικά βότανα και μπαχαρικά ώστε η κουτάλα σας να δώσει ιδιαίτερο άρωμα στο γεύμα που ανακατεύετε.

Χρειάζεστε ακόμα:

– πλάστη
– μικρό μαχαίρι
– ψαλίδι
– λαδόχαρτο
– αλουμινόχαρτο ή μεταλλικά κουτάλια

—Τα βήματα

Βήμα 1ο

Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2ο

Ρίξτε νερό σε ένα μέτριο μπωλ και σταδιακά προσθέστε το αλεύρι έως ότου το μείγμα γίνει τόσο πηχτό που δεν θα μπορείτε να το ανακατέψετε.

Βήμα 3ο

Μεταφέρετε το ζυμάρι σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με αλεύρι και ζυμώστε με τις γροθιές σας για ένα λεπτό.

Βήμα 4ο

Απλώστε τη ζύμη με τον πλάστη έως ότου φτιάξετε ένα «σεντόνι» πάχους 6-7 χιλιοστών.

Βήμα 5ο

«Κόψτε» τα σκεύη με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω video.

Βήμα 6ο

Τοποθετήστε τα σκεύη σε ένα λαδόχαρτο και φουρνίστε για μισή ώρα μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 7ο

Αφήστε τα φαγώσιμα σκεύη να κρυώσουν για μερικά λεπτά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα για να φάτε το γεύμα σας ή να ανακατέψετε τη σούπα σας.

Το αποτέλεσμα από αισθητικής πλευράς δεν είναι άρτιο, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε χωριάτικη κουζίνα.

Τα σκεύη μπορούν να ανακατέψουν ακόμα και μια καυτή σούπα αφού χρειάστηκαν περισσότερες από τρεις ώρες χρήσεις μέχρι να «παπαριάσουν».

Τα μόνα βρώσιμα σκεύη που δεν «λειτούργησαν» ήταν τα μαχαίρια παρά μόνο για να κόψουν μαλακά τυριά.

econews.gr